Za 12 kosov:
Dateljne in indijske oreščke čez noč namočimo v vodi.
1. plast : v mešalniku dobro zmešamo dateljne, dodamo mandlje in lešnike, ko dobimo homogeno zmes, jo razporedimo po pekaču/posodi.
2. plast : v mešalniku mešamo indijske oreščke in nekaj kokosove vode tako dolgo, da dobimo gladko zmes, dodamo še borovnice (nekaj jih pustimo za okrasitev) , vanilijo (semena) in 2-3 žlice kokosovega olja.
Razporedimo na 1. plast in postavimo v zmrzovalnik, medtem ko pripravljamo zadnjo plast torte.
3. plast : v mešalniku zmešamo pest dateljnov (po okusu; več dateljnov - manj grenak preliv) , v posodi dobro zmešamo kakav, preostalo kokosovo olje, dodamo dateljne, po potrebi lahko dodamo nekaj žlic vode, do željene gostote.
Torto vzamemo iz zmrzovalnika, premažemo z zadnjo, kakavovo plastjo in okrasimo z borovnicami.
Postavimo v hladilnik vsaj za nekaj ur, najboljša pa je drugi ali tretji dan.
*med samo pripravo torte se nam posamezne plasti lahko zdijo nekoliko redke, vendar se bodo z ohlajanjem strdile.