Presna borovničeva torta

Kategorija: sladica presna jed
Predviden čas priprave: 40 minut
Avtor: Laura

Sestavine

Za 12 kosov:

  • 250 g dateljnev
  • 250 g mletih mandljev
  • 50 g mletih lešnikov
  • 300 g indijskih oreščkov
  • 100 g kakava v prahu
  • 50 ml kokosovega olja
  • 50 ml kokosove vode
  • 250 g borovnic

Priprava

Dateljne in indijske oreščke čez noč namočimo v vodi.

1. plast : v mešalniku dobro zmešamo dateljne, dodamo mandlje in lešnike, ko dobimo homogeno zmes, jo razporedimo po pekaču/posodi.

2. plast : v mešalniku mešamo indijske oreščke in nekaj kokosove vode tako dolgo, da dobimo gladko zmes, dodamo še borovnice (nekaj jih pustimo za okrasitev) , vanilijo (semena) in 2-3 žlice kokosovega olja.
Razporedimo na 1. plast in postavimo v zmrzovalnik, medtem ko pripravljamo zadnjo plast torte.

3. plast : v mešalniku zmešamo pest dateljnov (po okusu; več dateljnov - manj grenak preliv) , v posodi dobro zmešamo kakav, preostalo kokosovo olje, dodamo dateljne, po potrebi lahko dodamo nekaj žlic vode, do željene gostote.

Torto vzamemo iz zmrzovalnika, premažemo z zadnjo, kakavovo plastjo in okrasimo z  borovnicami.

Postavimo v hladilnik vsaj za nekaj ur, najboljša pa je drugi ali tretji dan.

*med samo pripravo torte se nam posamezne plasti lahko zdijo nekoliko redke, vendar se bodo z ohlajanjem strdile.

Preglej ostale recepte