Lečin golaž

Kategorija: glavna jed
Predviden čas priprave: 40 minut
Avtor: Džejla Šiljevič

Sestavine

  • 300 g rjave leče (lahko tudi mešanica rdeče, zelene in rjave leče)
  • 2 veliki čebuli
  • 1 strok česna
  • 2 srednja korenja
  • 1 manjši krompir
  • 1 velika žlica rdeče paprike v prahu
  • 1 mala žlička bazilike
  • 1 mala žlička drobnjaka
  • ščep kumine
  • 3 lovorjevi lista
  • 2 mali žlički paradižnikovega ekstrakta
  • 1 mala žlička tamari omake
  • 2-4 skodelice (veganske) jušne osnove
  • 2 veliki žlici moke + voda za zgostitev

Priprava

1. Lečo namakamo v vodi čez noč (sicer pa vsaj 1 uro).
2. V visoki posodi, brez olja popražimo sesekljano čebulo, česen, korenje in na kocke narezan krompir.
3. Dodamo začimbe
4. Zalijemo s toliko jušne osnove, da je vsebina prekrita.
5. Dodamo paradižnikov ekstrakt, lovorjev list in tamari omako.
6. Kuhamo okoli 20 minut.
7. Moko zmešamo z manjšo količino vode in mešanico vlijemo v lečin golaž ter kuhamo še nekaj minut.


Lečin golaž postrežemo s polento, testeninami ali krompirjevim pirejem.
Višek golaža lahko zamrznemo.

Več receptov avtorice lahko najdete na Instagram profilu: @veg_mami

Preglej ostale recepte