Kremna juha iz bučk, kodrolistnatega ohrovta in avokada

Kategorija: predjed juha
Predviden čas priprave: 20 minut
Avtor: Edita Čelofiga

Sestavine

Za 2 osebi:

  • 1 čebula
  • 3 stroki česna
  • 1 večja zucchini bučka
  • 1/2 l vode
  • 1 avokado
  • 2 lista kodrolistnega ohrovta
  • sok 1 limone
  • 1/4 žličke kopra
  • sol in poper po okusu
  • sveže zdrobljen poper za okras

Priprava

Čebulo in česen sesekljamo ter popražimo na malo oljčnega olja. Dodamo narezane bučke, premešamo in prilijemo vodo. Solimo, zavremo in kuhamo kakšnih 10 minut. Odstavimo z ognja, dodamo koper (po želji tudi kakšne druge začimbe), malo ohladimo in prelijemo v blender (ali pa zmešamo s paličnim mešalnikom v posodi). Dodamo surov ohrovt, limonin sok in avokado. Vse skupaj zblendamo v kremno juho.

Preglej ostale recepte