Čičerikine omletke in juha iz rdeče leče

Kategorija: predjed juha
Predviden čas priprave: 30 minut
Avtor: Edita Čelofiga

Sestavine

Za 2 osebi:

Čičerikine omletke

  • 2 mladi čebuli (lahko uporabimo tudi por)
  • 6 listov blitve
  • 1/2 skodelice sušenih paradižnihov (vloženih v olju)
  • 1 skodelica čičerikine moke
  • 1.5 skodelice vode
  • nekaj ščepov česna v prahu
  • ščep čilija
  • sol in poper po okusu

Juha iz rdeče leče

  • 5-6 žlic oljčnega olja
  • 1 večja bela čebula, drobno sesekljana
  • 3 stroki česna, drobno sesekljani
  • 3 korenčki, narezani
  • 250 g rdeče leče
  • 2 žlici curry mešanice začimb (koriander, kumin, kurkuma, cimet, grško seme, čili, ingver, kari, gorčično seme, klinčki, poper, limonska trava, kardamom)
  • 1 žlica kurkume
  • 5 dcl vode (dolivamo sproti)
  • sol in poper po okusu

Priprava

Čičerikine omletke

Čičerikino moko, vodo in začimbe zmešamo z metlico. Vanje dodamo na majhne koščke narezano zelenjavo. Manjšo zajemalko mase zlijemo na ponev, popečemo na eni strani, obrnemo in postopek ponovimo na drugi strani (pečemo kot malo debelejše palačinke).

Juha iz rdeče leče

Čebulo in česen prepražimo. Dodamo korenček in še malo popražimo. Dodamo curry in kurkumo ter premešamo, da zadiši. Dodamo lečo, premešamo in zalijemo z vodo. Vodo dolivamo sproti, solimo pa na koncu. Kuhamo kakih 20 minut. Pred serviranjem lahko dodamo še malo smetane iz sončničnih semen (v mešalniku zmleta namočena sončnična semena, voda, kvasni kosmiči, sol, poper, limonin sok).

Preglej ostale recepte