Toskanska juha

Kategorija: predjed juha
Predviden čas priprave: 30 minut
Avtor: Gašper Plankar (Gašper Kuha)

Sestavine

Za 2 osebi:

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 čebula, narezana na kocke
  • 4 stroki česna, zmleti
  • 1 žlica mešanice italijanskih začimb
  • ¼ žlička popra
  • 3 veliki krompirje
  • 1 L jušne osnove
  • 3-4 veliki listi kodrolistnatega ohrovta, odtrgani na koščke
  • 1 pločevinka kokosovega mleka (400 ml)
  • 1 žlica moke
  • 1 pločevinka čičerike (400 g)
  • sol, po okusu

Priprava

V večjo posodo dodamo oljčno olje. Čebulo pražimo toliko časa, dokler ne postekleni. Dodamo česen in začimbe ter popražimo. Pazimo, da se nam česen ne zažge. V posodo stresemo na kocke narezan krompir in jušno osnovo, premešamo in kuhamo 15 minut oziroma dokler krompir ni v celoti skuhan. Ko je krompir skuhan, dodamo kodrolistnat ohrovt in premešamo. Pokrijemo posodo in pustimo stati nekaj minut, da se ohrovt skrči. Nato dodamo čičerike in kokosovo mleko. Od kokosovega mleka odvzememo 2-3 žlice mleka in ga premešamo z moko. Mešanico vmešamo v juho, jo kuhamo še 5 minut, da se zgosti in da se vse sestavine med seboj povežejo.

Povzeto po (z dovoljenjem avtorja recepta):
http://gasperkuha.com/?p=4910&fbclid=IwAR1f-fon8-QKphuseQ4qNubyHFqlNlMQFh9st11PLh2rqHl5SCVZhxLR1KE

Preglej ostale recepte