Zelenjavni zavitek

Kategorija: glavna jed priloga SOS recept
Predviden čas priprave: 50 minut
Avtor: Katjuša Tomažič

Sestavine

Za 2 osebi:

  • 4 listi listnatega testa (brez mleka, jajc in aditivov živalskega izvora)
  • cca. 800 g zelenjave
    (npr. polovico manjše glave narezanega zelja, 2 večja korenčka, 2 manjša olupljena krompirja)
  • 2 jedilni žlici čebule v prahu ali 3 žlice pražene čebule
  • 2 jedilni žlici soli
  • 1 jedilna žlica kumine
  • olje

Priprava

Vso zelenjavo narežemo na manjše koščke in damo kuhati v toliko vode, da jo ravno prekrije. Začinimo s soljo, čebulo v prahu/praženo čebulo in kumino. Kuhamo cca. 20 minut oz. da voda povre (vode ne odlivamo, saj vsebuje minerale iz zelenjave). 

Namastimo pekač. List testa premažemo z oljem, naložimo nanj četrtino zelenjave, zvijemo in položimo v namaščen pekač. Enako naredimo tudi z ostalim testom. Pečemo pri 180 °C približno 20 minut.

Vir: Brošura Nasveti in preprosti recepti za pripravo veganskih jedi v restavracijah in na potovanjih (povezava)

Preglej ostale recepte