Čičerikina omleta

Kategorija: glavna jed predjed priloga zajtrk
Predviden čas priprave: 20 minut
Avtor: Maja

Sestavine

Za 2 osebi:

  • 2 žlici repičnega olja (za peko)
  • 1 ½ skodelice čičerikine moke
  • 1 ½ skodelice vode
  • 4 žlice prehranskega kvasa
  • 2 žlici mletih lanenih semen
  • 1 žlička pecilnega praška
  • ½ skodelice sušenih paradižnikov v olju
  • manjši šopek svežega drobnjaka
  • ½ žličke kurkume
  • ⅓ žličke soli
  • ¼ žličke vulkanske soli
  • ščep kumine
  • ščep črnega popra
  • pečena zelenjava po izbiri (npr. jajčevci, bučke in paprika)

Priprava

Sušene paradižnike narežemo na drobne koščke in nasekljamo drobnjak. Vse ostale sestavine zmešamo v gladko maso, ki ji na koncu dodamo še pripravljene paradižnike in drobnjak. Če je masa pregosta (podobna mora biti masi za palačinke), dodamo še malo vode.

Ponev dobro segrejemo, vanjo vlijemo ¼ mase in jo enakomerno razporedimo po površini ponve. Pokrijemo s pokrovko in pečemo, dokler zgornja stran ne izgubi mokrega izgleda, spodnja pa zlato porjavi. Omleto obrnemo in zapečemo še na drugi strani. Postopek ponovimo z drugimi tremi omletami. Med peko omlet pripravimo nadev - npr. popečemo mešano zelenjavo z malo začimb (sol, origano, timijan). Nadev razporedimo po polovici posamezne omlete in jo prepognemo.

Preglej ostale recepte