Rdeči polpeti

Kategorija: predjed priloga
Predviden čas priprave: 40 minut
Avtor: Kristina Budna Rovšnik

Sestavine

Za 10 polpetov:

  • 2 surovi rdeči pesi
  • 1 manjši sladek krompir
  • 1 manjša čebula
  • 1 žlička mletega česna v prahu
  • 2 žlici kvasnih kosmičev (po želji)
  • 1 žlica bučnih semen
  • 1 žlica lanenih semen
  • 1 žlica olivnega olja
  • 1 žlička soli
  • ščepec popra
  • 4 žlice moke
  • 4 žlice drobtin
  • 2 žlici olja za ponev (za peko polpetov)

Priprava

Olupimo in naribamo peso in krompir. Morebitne madeže od pese na pultu hitro obrišemo, saj bo kasneje to težje.

Dodamo nasesekljano čebulo, česen, kosmiče, semena, olje, sol in poper.

Moko in drobtine dodajamo postopoma, saj mogoče ne bomo potrebovali vsega. Odvisno je od velikosti pese in krompirja ter koliko soka izpustita. Dobiti moramo dovolj gosto maso, da lahko oblikujemo polpete - oblikujemo približno 10 kroglic in jih z dlanjo nežno sploščimo in oblikujemo polpete.

Olje segrejemo v ponvi na srednji visoki temperaturi, previdno položimo polpete v ponev in jih na vsaki strani dobro popečemo. Toliko, da dobijo lepo barvo. 

Postrežemo s prilogo po želji. 

Več Kristininih zgodb iz rastlinske kuhinje in izven nje si lahko ogledate na njenem blogufacebooku in instagramu

Preglej ostale recepte