Hrustljavi avokruhki

Kategorija: predjed priloga zajtrk namaz
Predviden čas priprave: 10 minut
Avtor: Kristina Budna Rovšnik

Sestavine

Za 4 kruhke:

  • 1 zrel avokado
  • 1/3 žličke soli
  • ščepec popra
  • 1 strok česna
  • 1 žlica limoninega soka
  • 1 žlička olivnega olja
  • ščepec mletega peteršilja
  • 2 paradižnika ali 4 redkvice (ali oboje ali drugo zelenjavo:zeleno zelenjavo, svež peteršilj, mandlje, pinjole, koriander ter lanena, sezamova in/ali sončnična semena.)
  • 4 kose kruha 

Priprava

Rezine kruha damo v toaster. Lahko jih tudi popečemo v ponvi na žlički veganskega masla.

Avokado zarežemo z nožem po dolžini naokoli vse do koščice. Z rokami obrnemo dve polovici avokada v nasprotni smeri kot to naredimo, ko odpiramo breskev. Z žličko postrgamo vsebino avokada, še posebej ob lupini, kjer je največ hranljivih snovi. Odstranimo koščico, da avokado lažje postrgamo. Avokado damo v manjšo posodo. Dodamo sol, poper, drobno nasesekljan česen, limonin sok in olje. Dobro pretlačimo z vilico. Poskusimo in po potrebi dodamo več katere od sestavin.

Avokado naložimo na pečene kruhke, potrosimo s peteršiljem in obložimo z narezanimi rekdvicami, paradižnikom ali drugo zelenjavo.

Več Kristininih zgodb iz rastlinske kuhinje in izven nje si lahko ogledate na njenem blogufacebooku in instagramu

Preglej ostale recepte