Grahova juha

Kategorija: juha
Predviden čas priprave: 25 minut
Avtor: Kristina Budna Rovšnik

Sestavine

Za 2 osebi:

  • 1 žlica rastlinskega olja
  • 1 srednje velika čebula
  • 2 stroka česna
  • 400 g svežega ali zamrznjenega graha
  • 600 ml vode
  • 2 zelenjavni jušni kocki
  • 1 slaba žlička soli
  • 1/4 žličke mletega popra
  • 2 žlici riževe smetane za kuhanje

Priprava

Na olju popražimo nasesekljano čebulo, da porumeni. Dodamo narezan česen - toliko, da zadiši. Dodamo grah, malo pomešamo in zalijemo z vodo ter vanjo zdrobimo jušni kocki. Solimo in popramo. Kuhamo nekje 15 minut.

V juho damo smetano in zmiksamo s paličnim mešalnikom. Po potrebi dosolimo. Serviramo.

Ohlajeno juho lahko shranimo v zamrzovalniku. 

Več Kristininih zgodb iz rastlinske kuhinje in izven nje si lahko ogledate na njenem blogufacebooku in instagramu

Preglej ostale recepte