Štrudl v šalčki

Kategorija: sladica zajtrk
Predviden čas priprave: 15 minut
Avtor: Kristina Budna Rovšnik

Sestavine

Za 2 osebi:

  • 1/2 skodelice prosene kaše (100 g ali 125 ml)
  • 2 veliki jabolki
  • 2 žlici rozin
  • 2 žlici agavinega sladila (ali drugega)
  • 2 žlički mletega cimeta

Priprava

V vrelo vodo vsujemo proseno kašo in jo kuhamo 10 minut ter odcedimo.

Kašo razdelimo v dve šalčki in počakamo, da se ohladi.

Čez vsako porcijo kaše naribamo eno olupljeno jabolko, dodamo žlico rozin, žlico sladila in žličko cimeta. Premešamo.

Več Kristininih zgodb iz rastlinske kuhinje in izven nje si lahko ogledate na njenem blogufacebooku in instagramu

Preglej ostale recepte