Vroča čokolada iz domačega mandljevega mleka

Kategorija: sladica
Predviden čas priprave: 10 minut
Avtor: vegan.si

Sestavine

Za 4 osebe:

  • 1 skodelica namočenih mandljev (ali poljubnih oreščkov)
  • 4 skodelice vode
  • 1 skodelica namočenih, izkoščičenih in nasekljanih datljev (ali rjavi sladkor/javorjev sirup)
  • 1/4 skodelice kakava v prahu
  • 2-4 čajne žličke koruznega škroba (odvisno kako gost napitek želimo)
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta (ali borbonske vanilije)
  • ščep soli

Priprava

Mandlje namočimo preko noči. Zjutraj jih odcedimo, damo v blender in postopoma dodajamo skodelice vode, dokler ne dodamo celega litra vode. Dobljeno tekočino precedimo skozi mrežico ali gazo. Precejena tekočina je mandljevo mleko, preostalo pulpo pa shranimo v hladilniku in jo kasneje porabimo (kosmiči, smutiji, omake, namazi, peciva).
Mandljevo mleko segrevamo do vretja in pred tem vanj s paličnim mešalnikom vmešamo vse zgornje sestavine (če namesto datljev uporabimo sladkor, lahko mešamo z metlico). Kuhamo 5-10 minut, dokler se napitek ne zgosti do željene konsistence.

Preglej ostale recepte