Riži biži (dušen riž z grahom)

Kategorija: priloga
Predviden čas priprave: 15 minut
Avtor: Špela Kastelic

Sestavine

Za 2 osebi:

  • 1 skodlica basmati riža
  • pest graha
  • 2 skodelici vode
  • ščep soli
  • ščep popra
  • (začimbe po okusu)
  • pol žličke majarona
  • pol žličke origana
  • pol žličke peteršilja
  • žlica olja

Priprava

Riž speremo in stresemo v posodo ter ga 1 minuto pražimo. Dolijemo vodo in posolimo. Kuhamo na zmanjšanem ognju, da voda prehitro ne prevre. Rižu 4 minute pred koncem kuhanja dodamo pest zamrznjenega graha in začimbe. Riži biži občasno premešamo z žlico, da se ne prime na posodo. Z zajemalko ga položimo na krožnik da nastanejo lepi kupčki.

*Če nam ostane kaj riža, dolijemo vodo in dodamo začimbe ter ga lahko pojemo kot juho za večerjo.

Preglej ostale recepte