Krompirjeva pita

Kategorija: glavna jed SOS recept
Predviden čas priprave: 45 minut
Avtor: Katjuša

Sestavine

Za 4 osebe:

  • 4 liste vlečenega testa (brez mleka, jajc in aditivov živalskega izvora)
  • 750 g krompirja
  • 1 drobno sesekljana čebula
  • poper
  • olje*
  • sol*

Priprava

Krompir narežemo na kockice, zalijemo z vodo, dodamo sol in kuhamo 5–10 minut, odvisno od tega, ali imamo mlad ali star krompir.

Na olju prepražimo čebulo, dodamo odcejen krompir, še malo soli in popra. Premešamo in med mešanjem pražimo 5 minut.

Na vsako plast testa razporedimo krompir, zavijemo in položimo v namaščen pekač. Po vrhu premažemo z oljem.

Pečemo na 190 °C 20 minut.

* Če želite pripraviti jed z nizko vsebnostjo soli, olja in sladkorja, pri pripravi ne uporabite soli in olja. Za praženje namesto olja uporabite vodo in/ali malo sojine omake.

Vir: Brošura Nasveti in preprosti recepti za pripravo veganskih jedi v restavracijah in na potovanjih (povezava)

Preglej ostale recepte