Pečen krompir

Kategorija: glavna jed predjed priloga
Predviden čas priprave: 1 ura in 10 minut
Avtor: Štorasta Cimra

Sestavine

  • krompir (sorta za pečenje)
  • začimbe
  • 1 žlica olja na 1 krompir

Priprava

Pečico segrejemo na 220 ° C.

Krompir operemo, in osušimo s krpo. Posamezen krompir postavimo med dve kuhalnici in zarežemo z nožem vanj rezine tako, da se na dnu še vedno drži skupaj.

V manjši posodi ga mazilimo z oljem in dišečimi začimbami (sol, poper, sladka ali dimljena paprika, rožmarin, timijan, čili, kajenski poper ...).

Pečemo eno uro. Krompirček vmes namažemo z oljem, ki se je iz njega že izcedilo. 

Več receptov Štoraste Cimre lahko najdete na njenem štorastem facebookuyoutubu in blogu.

Preglej ostale recepte