Pregrešen mafin

Kategorija: sladica
Predviden čas priprave: 3 minute
Avtor: Štorasta Cimra

Sestavine

Za 1 mafin:

  • 2 žlici moke (jaz imam rženo)
  • 1 žlica kakava
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 1 žlica sladkorja ali sladila
  • 1 žlica čokoladnega namaza
  • 1 žlica maščobe (jaz imam stopljeno kokosovo, lahko pa je to karkoli)
  • ščepec soli (kjer je čokolada, mora bit sol)
  • ščepec vanilije
  • približno 1dcl vode
  • po želji sadje in oreščki (npr. maline in mandlji)


Priprava

Zmešamo vse suhe sestavine, dodamo čokoladni namaz, olje in vodo ter zmešamo, da dobimo tekočo zmes. Dodamo sadje in oreščke. Naj bo kar precej tekoče, drugače je prečen mafin precej trd. 

Pečemo pri najvišji temperaturi v mikrovalovki 1 minuto in pol. Načeloma bi se naj biskvitek dvignil in nato kar hitro spustil. Takrat približno je gotovo. Okrasimo.

Več receptov Štoraste Cimre lahko najdete na njenem štorastem facebookuyoutubu in blogu

Preglej ostale recepte