Arašidovi keksi

Kategorija: sladica
Predviden čas priprave: 30 minut
Avtor: Štorasta Cimra

Sestavine

Za približno 20 keksov:

  • 1 enota arašidovega masla (lahko tudi malo manj - kar manjka do vrha, napolnimo z drugo maščobo)
  • 1 enota sladkorja 
  • 2 enoti moke
  • 1 pecilni prašek
  • vanili sladkor po občutku
  • po želji: sladkor za posip/čokoladni koščki

Priprava

Pečico segrejemo na 200°C

Premešamo sladkor in arašidovo maslo z ostalo maščobo. Dodamo moko, med katero smo vmešali pecilni prašek. Vse skupaj gnetemo toliko časa, dokler ne dobimo testa. Če se nam ne gnete lepo, dodamo malo vode in/ali olja.

Opcija 1: Naredimo kroglice, jih po zgornji strani povaljamo v malo sladkorja (če jih po obeh straneh, potem dobiš na spodnji strani smrdljiv, lepljiv, grenak, zažgan sladkor, kar ni dobro). Kroglico stisnemo na pekač. Lahko se afnamo kot v ameriških filmih, kjer se vidijo odtisi vilic, Lahko pa smo malo bolj štorasti, in ker nam to afnanje ne uspe, pač stisnemo keks z dlanjo.

Opcija 2: Med testo vmešamo čokoladne koščke (grobo naribana čokolada, oziroma drobno narezana). Ponovimo postopek iz Opcije1-oblikujemo kroglice in jih sploščimo.

Pečemo 15 minut. Ko jih vzamemo iz pečice so še mehki, kasneje se strdijo in postanejo hrustljavi.

Priporočila in ideje: Na sredino keksa lahko damo nutello, oziroma katerikoli ponaredek.

Več receptov Štoraste Cimre lahko najdete na njenem štorastem facebookuyoutubu in blogu

Preglej ostale recepte