Bučno-čokoladni hlebček

Kategorija: sladica
Predviden čas priprave: 45 minut
Avtor: Monika

Sestavine

Za 1 hlebček:

  • 1/4 skodelice jabolčne čežane
  • 2 jedilni žlici (jž) olja
  • 1/3 skodelice kakava
  • 1/3 skodelice + 2 jž vrele vode
  • 1 skodelica bučnega pireja
  • 1 skodelica sladkorja
  • 1 čajna žlička (čž) vanilije v prahu
  • 1,5 skodelice moke
  • 1/2 čž cimeta, 1/4 čž muškatnega oreščka, 1/4 čž ingverja, 1/8 čž mletih klinčkov, 3/4 čž sode bikarbone, 3/4 čž soli
  • 1/2 skodelice čokoladnih kaplic oz. nasekljane jedilne čokolade

Priprava

V eni posodi zmešamo čežano, olje in kakav, v drugi pa moko in začimbe. Mešanici s čežano dodamo 1/3 skodelice vode, bučni pire, sladkor in vanilijo, nato pa rahlo vmešamo polovico moke. Dodamo eno jedilno žlico vrele (!) vode, pomešamo, ter dodamo preostalo moko in žlico vrele vode, pri čemer pazimo, da ne testa ne premešamo preveč. Na hitro vmešamo čokoladne kapljice, vlijemo v pomaščen pekač ter pečemo približno pol ure na 180°C (pecivo je gotovo, ko lahko vanj zabodemo vilico in se nanjo ne lepi testo - po pol ure preverite ter po potrebi prilagodite čas peke). Ko damo pecivo iz pečice, počakamo 10 minut, preden ga odstranimo iz modela.

Preglej ostale recepte