Za 6–8 oseb oz. približno 10 skodelic juhe:
Med stresanjem ponve in z dodatkom žlice ali dveh vode pokuhajte čebulo, dokler ne postane mehka in postekleni. Dodajte 4 skodelice vode, gobe, krompir, sladki krompir ali jam, zeleno, zelišča in začimbe ter kuhajte na šibkem ognju, dokler se krompir ne zmehča (približno 10–15 minut).
Dodajte 1 skodelico vode in vse skupaj s paličnim mešalnikom zmešajte v skoraj tekočo mešanico (dobro je pustiti nekaj manjših kosov). Lahko uporabite tudi običajni mešalnik tako, da juho razdelite na dva dela in zmešate v mešalniku ter jo nato vrnete v lonec.
Ko je juha zmešana, dodajte preostale gobe in kuhajte na šibkem ognju 15–20 minut, dokler gobe niso mehke. Vmes občasno premešajte. Lonec odstavite z ognja in vmešajte rastlinsko mleko. Takoj postrezite.
Vir: Cathy Fisher: http://www.straightupfood.com/blog/