Juha z sladkim krompirjem in lečo

Kategorija: glavna jed juha
Predviden čas priprave: 60 minut
Avtor: Anže

Sestavine

Za 4 osebe:

  • 2 žlici olivnega olja
  • 2 čebuli
  • 2 stroka česna
  • 4-5 večjih korenčkov
  • 1 večji sladek krompir
  • 400g kuhane leče (jaz sem dal iz pločevinke)
  • 2 skodelici (0,5l) paradižnikove mezge
  • 2 skodelici vode
  • 2 žlički karija
  • 1 žlička sladke paprike
  • 1 žlička suhega peteršilja
  • vsakega od naštetih ščepec : cimet, kurkuma, kajenski poper, čili
  • sol, poper po okusu

Priprava

V večji posodi zagrejemo olivno olje. Čebulo narežemo na kolobarje in jo pražimo na nizki temperaturi dokler ne porjavi, dodamo še na drobno narezan česen. Na kolobarje narežemo korenje, na kocke narežemo krompir in oboje podušimo v posodi. Lečo operemo pod vodo, dodamo v posodo in zalijemo s tekočino, začinimo in kuhamo 45 minut oz. dokler se krompir in korenje ne zmehčata. Postrežemo z rezino kruha. 

Preglej ostale recepte