Blitva z gorsko lečo in basmati rižem

Kategorija: glavna jed SOS recept
Predviden čas priprave: 45 minut
Avtor: Aleš

Sestavine

Za 4 osebe: 

  • 1/2 kilograma (ali več) blitve s peclji
  • 1 jajčevec narezan na kocke
  • 1 čebula
  • skupno 1 1/2 skodelice gorske leče in basmati riža
  • sok pol limone in limonina lupinica (naj bo ekološke pridelave)
  • začimbe za blitvo: semena črne gorčice, 1 čajna žlička mletega koriandra, 1 čajna žlička kumine, 1/2 čajne žličke kajenskega popra
  • začimbe za riž in lečo: 2 čajni žlički curryja

Priprava

V eni posodi skuhamo riž in lečo z dvojno količino vode in začimbami.

V drugi posodi prepražimo čebulo z malo vode, dodamo jajčevec in še malo vode, toliko da se ne prižge ter začimbe, premešamo in pokrijemo ter na srednjem ognju dušimo 5 minut. Dodamo nenarezano blitvo, ne mešamo in pokrijemo. Ko je blitva in peclji mehka, jo vzamemo iz posode in narežemo na koščke, potem pa jih vrnemo k jajčevcu.

Dodamo sol pol limone in limonino lupinico ter 1 skodelico kuhanega riža z lečo. Premešamo in postrežemo s preostalim rižem z lečo.

Preglej ostale recepte