Mehiški riž

Kategorija: glavna jed
Predviden čas priprave: 30 minut
Avtor: Maja Hrovat

Sestavine

Za 2 osebi:

  • 2 žlici rastlinskega olja (npr. repično olje)
  • 1 čebula (lahko rdeča čebula)
  • 200 g polnozrnatega riža
  • 1/2 pločevinke rdečega fižola (200 g)
  • 1/2 pločevinke koruze (100 g)
  • zelenjava po izbiri (npr. paprika, bučke, korenje, jajčevec, brokoli)
  • 200 g pelatov ali paradižnikove mezge
  • 2 žlici origana
  • 1 žlica strtih koriandrovih zrn
  • 1/2 žličke mlete rdeče paprike
  • 1/2 žličke česna v prahu
  • nekaj ščepov kumine
  • nekaj ščepov čilija ali kajenskega popra (po okusu)
  • sol po okusu

Priprava

Na olju prepražimo sesekljano čebulo. Ko porumeni, dodamo na majhne koščke narezano svežo zelenjavo in in pražimo 2 minuti. Dodamo še riž in ga dobro prepražimo (ali pa skuhamo posebej in dodamo na koncu). Dodamo začimbe in vodo ter kuhamo 10 minut. Dodamo še konzervirano zelenjavo in pelate in kuhamo še 5-10 minut. Celotni čas kuhanja prilagodimo glede na navodila za kuhanje riža.

Postrežemo skupaj z veliko skledo solate.

Preglej ostale recepte