Za 4 osebe:
Na rastlinski maščobi popražimo sesekljano čebulo in ko postekleni, primešamo še česen.
Po nekaj minutah dodamo na manjše kocke narezan korenček (lahko ga pa tudi naribamo) in vodo (ali zelenjavno juho) ter kuhamo približno 15 minut. Na koncu dodamo še bučke in med stalnim mešanjem kuhamo še 5 minut. V nadev za paprike lahko dodamo tudi drugo zelenjavo, npr. šampinjone ali por.
Posebej po navodilih skuhamo kvinojo, ki jo naprej temeljito speremo pod tekočo vodo. Ko je kvinoja kuhana, jo dodamo korenčku in bučkam ter dobro premešamo.
Paprike operemo, jim odrežemo vrhove ter očistimo notranjost. Nadevamo jih z zmesjo kvinoje in zelenjave.
Papriko lahko poljubno 'zalijemo' s paradižnikovo omako ali juho. Najbolje je, če jo sami pripravimo doma (lahko pa jo tudi kupimo).
Pečico predhodno segrejemo na 200 °C in pečemo 20–30 minut.
Serviramo s pire krompirjem ali s krompirjevim pirejem s cvetačo (recept najdete na naši spletni strani).