Cesarski praženec

Kategorija: sladica
Predviden čas priprave: 30 minut
Avtor: Katjuša

Sestavine

Za 1 osebo:

  • 5 jedilnih žlic polnozrnate moke
  • 1 jedilno žlico čičerikine moke
  • 1 čajno žličko rjavega sladkorja
  • 1 ščepec soli
  • rastlinsko mleko
  • 2 jedilni žlici olja
  • 1 majhno jabolko
  • 2 jedilni žlici rozin
  • 1 čajna žlička mletega cimeta
  • po želji še malo rjavega sladkorja ali javorjevega sirupa

Priprava

Rozine namočite v vodo.

Obe moki, sladkor in sol zmešajte ter počasi dodajajte rastlinsko mleko tako, da dobite redko testo brez grudic.

Na ponvi segrejte olje in zlijte testo na ponev. Ko se naredi palačinka, jo obrnite, še malo pecite in nato razkosajte s pomočjo dveh kuhalnic. Odstavite z ognja.

Jabolku odstranite pečke in ga narežite na drobne koščke. Rozine odcedite. Vse skupaj dajte v ponev k pražencu, posujte s cimetom in dobro premešajte.

Po želji dodajte še malo sladkorja ali javorjevega sirupa.

Preglej ostale recepte