Pečene breskve s posipom

Kategorija: sladica
Predviden čas priprave: 20 minut
Avtor: Katjuša

Sestavine

Za 4 osebe:

  • 8 manjših zrelih breskev
  • 4 žlice agavinega ali javorjevega (svetlega) sirupa
  • 3 kapljice rumove arome ali 1 žlica ruma
  • 100 g sesekljanih mandljev
  • po želji še veganski vanilijev sladoled

Priprava

Breskve prerežemo na pol in previdno odstranimo koščico. Z vdolbino navzdol  jih na srednje segretem žaru pečemo nekaj minut, nato obrnemo in pečemo še na drugi strani. Medtem sirup zmešamo z rumom in premažemo zgornje dele breskev. Potresemo s sesekljanimi mandlji in postrežemo. Lahko pa dodamo vanilijev sladoled. V tem primeru na pečene breskve najprej damo kepice sladoleda, šele nato pa mandlje.

Preglej ostale recepte