Riž po mehiško

Kategorija: glavna jed
Predviden čas priprave: 60 minut
Avtor: Zdenko

Sestavine

Za 8 oseb:

  • 2 veliki čebuli
  • 3 do 4 stroki česna, zdrobljeni
  • 1/4 skodelice oljčnega olja
  • 1/2 čajne žličke ingverja
  • 1/2 čajne žličke zmletega koriandra
  • 1/4 čajne žličke zmletih klinčkov
  • 1/4 čajne žličke sveže zmletega črnega popra
  • 2 skodelici dolgozrnatega belega riža
  • 3 skodelice paradižnikovega pireja
  • 2 čajni žlički soli
  • 1 1/2 skodelice vrele vode

Priprava

Čebulo olupimo in grobo sesekljamo, zdrobimo česen, nato pa oboje pražimo na oljčnem olju, dokler čebula ne postane zlatorumena. Dodamo ingver, koriander, klinčke in poper, premešamo in dodamo riž. Nadaljujemo s praženjem ob pogostem mešanju, dokler riž ne postekleni.

Dodamo paradižnikov pire, sol in vrelo vodo. Zmes pomešamo, pokrijemo in pustimo rahlo vreti na nizki temperaturi nadaljnjih 25 minut. Riž mora vezati vso odvečno tekočino.

Vir: www.peta.org

Preglej ostale recepte