Za 2 osebi:
Chia semena zmešamo s poljubnim rastlinskim mlekom (pri pripravi recepta je bilo uporabljeno riževo-kokosovo mleko) in pustimo stati 10-15 minut. Lahko dodamo tudi malo sladila in vanilije. Vsakih 5 minut semena pomešamo, da se enakomerno porazporedijo po zmesi. Če želimo bolj redek puding, uporabimo 3 žlice chia semen / 1 skodelico, za bolj gost puding pa 4 žlice chia semen / 1 skodelico.
Med čakanjem na "nabrekanje" chia semen pripravimo sadno kremo iz namočenih datljev in poljubnega sadja (pri pripravi recepta je bil uporabljen črni ribez). Sadno kremo namestimo v dno steklenega kozarca, na kremo pa prelijemo mešanico chia semen in rastlinskega mleka. Banano narežemo na tanke kolobarje in jo vključimo v vsebino kozarca ali pa kolobarje potresemo po vrhu pudinga pred serviranjem. Chia puding postavimo v hladilnik (minimalno za 30-60 minut, lahko pa tudi tekom noči).