Stojnica

Slovensko vegansko društvo na različnih dogodkih sodeluje s stojnico, kjer ponuja društvene izdelke, knjige in druge z veganstvom povezane artikle. Spodaj si lahko ogledate del te ponudbe. Če nas ne ujamete na stojnici, nam za nakup katerega od izdelkov pišite na info@vegan.si, da se dogovorimo za nakup in prevzem. Pošljite nam elektronsko pošto z vašimi podatki in artikli, ki bi jih želeli imeti. 

Vsi prihodki od prodaje so namenjeni izvajanju projektov Slovenskega veganskega društva.

Člani Slovenskega veganskega društva imajo pri nakupu artiklov 10% popust! (popust ne velja za artikle, ki so že znižani). V društvo se lahko včlanite na povezavi: www.vegan.si/o-drustvu/postani-clan/.

 


Broške

znacke-17.jpg 

 


Knjige

 

Knjige o veganstvu

Kuharske knjige

 


 

Knjige o veganstvu

 

 

Hrana za mir

Avtori: dr. Will Tuttle

Hrana za mir je bila poimenovana za najpomembnejšo knjigo 21. stoletja, saj postavlja temelje za novo družbo, zasnovano na resnici o medsebojni pove-zanosti celotnega življenja na Zemlji. Gre za prvo knjigo, ki razjasni nevidne povezave med našo prehrano in med izvorom širšega razpona problemov – psiholoških, socialnih in duhovnih, kot tudi zdravstvenih in okoljskih. Spletna stran knjige

 

 

 

veganstvo_zacetnike.jpg

Veganstvo za začetnike

Avtorica: Ruediger Dahlke

O knjigi: Priročnik za začetnike! Spoznajte prednosti in posledice veganskega življenja:
boljše zdravje in več vitalnosti,
boljše razpoloženje in več energije,
daljše življenje in boljšo kakovost življenja,...

 

 

 

vjl,jpg

Veganstvo je ljubezen

Avtor: Ruby Roth

O knjigi: Knjiga Veganstvo je ljubezen mladim bralcem predstavlja veganstvo in jih spodbuja k sočutnemu odnosu do živali. Prikazuje, kako naše vsakdanje odločitve vplivajo na naš planet, in nas uči, kaj je mogoče narediti, da bi obvarovali živali, okolje in ljudi po vsem svetu.

 

 

zato_ne_jemo_zivali.png

Zato ne jemo živali

Avtorica: Ruby Roth

O knjigi: Otroška slikanica s pristnim in sočutnim vpogledom v čustveni svet živali in njihova mučna življenja na živalskih farmah, ki seznanja otroke o prizadevanju za svet, kjer ima vsak prebivalec Zemlje pravico do življenja in odraščanja.

 

 

treblinka.jpg

Večna Treblinka

Avtor: Charles Patterson

O knjigi: Knjiga Večna Treblinka neverjetno natančno razkriva izvorne korenine nacističnega načrtnega uničevanja ljudi, zasužnjevanja v sodobni družbi in klanja živali (ki ne pripadajo človeški vrsti), še več, novi natis v zbirki Dokumenta prvič predstavlja obsežne dokaze o nadvse zaskrbljujoči povezanosti izkoriščanja živali v Združenih državah Amerike s Hitlerjevo dokončno rešitvijo judovskega vprašanja.

 

 

 


 

Kuharske knjige

 

trgovina-kuhinja.jpgVeganska kuhinja

O knjigi: Kuharica z več kot 100. okusnimi recepti. Poleg zelo priljubljenih jedi, ko so špageti z bolonjsko omako je v tej knjigi še veliko drugih inovativnih receptov, na primer za čičerikine polpete, lazanjo ratatuj in praznične pečenke v listnatem testu, ki dokazujejo, da veganska prehrana ni le zdrava, ampak tudi izbrana in zelo pestra. 

 

 

  

smootiji_zeleni_sadni.jpgZeleni in sadni smootiji

Paket kart Zeleni in sadni smoothiji vsebuje 52 kart. 26 jih vsebuje recept za zeleni, 26 pa recept za sadni smoothie. Na vsaki karti je zapisana veganska misel znane osebnosti. Kartam je priložena knjižica, kjer najdete tako splošne informacije o smoothijih kot tudi informacije o vplivu veganskega življenja na planet in njegove prebivalce. Več o kartah...

 

 

 

88_prigod_v_kuhinji.jpg88 prigod v kuhinji
(ali Vegani ne jedo samo solate)

Avtorja: Maya in Jernej Novak Sever

O knjigi: Kuharica namenjena veganom, vegetarijancem in vsem vsejedcem, ki bi radi preizkusili, kako dobra je lahko prehrana brez sestavin živalskega izvora… ali pa jih enostavno zanima, kaj vegani poleg solate še jedo.

 

 

 

trgovina-nekaj-sladkega.jpgNekaj sladkega

Avtorja: Beba in Hana Splichal

O knjigi: Več kot 50 klasičnih sladic, ki sta jih avtorici »zveganizirali«. V njej lahko najdemo, kako brez živalskih sestavin med drugimi pripraviti klasično čokoladno torto, palačinke in šarkelj, pa malinino pito in marmorni kolač.

 

 

 

Simpl_sladice.jpgSimpl Sladice

Avtorja: Eva Žontar

O knjigi: Simpl sladice so točno to – simpl! Tako enostavne in okusne, da si jih bomo pripravljali vedno znova, hkrati pa tako zdrave, da ni razloga za slabo vest. 60 veganskih receptov – večina je tudi brez oreščkov, glutena in dodanega sladkorja – se druži s prehranskimi nasveti, s katerimi lahko v svoje življenje vnesemo več vitalnosti, lahkotnosti in energije.

 

 

vsakdanja_peka.jpgVsakdanja peka brez jajc in mleka

Avtorja: Adriana Hudolin

O knjigi: Zbirka veganskih receptov na 72 straneh za vsakdanjo rabo in vsako gospodinjstvo. V knjigi se najdejo recepti za biskvite, kvašene dobrote, vlečeno testo in še kaj. Preprosto z dostopnimi sestavinami. Adriana Hudolin je tudi avtorica bloga "Mami je doma", od koder tudi izhaja navdih za knjigo Vsakdanja peka brez jajc in mleka.