Zakaj je pojem humano meso nesmiselen?

 human_meat_thumb2.jpg


Po definiciji izraz "biti human" pomeni "imeti ali izkazovati sočutje ali dobrohotnost." Veliko podjetij, ki prodajajo živalske proizvode, zanje uporabljajo oznako "humano," da bi potrošnikom preprečili slabo vest in povečali poslovni dobiček.


Toda poglejmo resnici v oči: nobena žival ne želi umreti, da bi postala meso na tvojem krožniku. In nič ni milostnega ali dobronamernega v obešanju živali na glavo in rezanju njihovih vratov, medtem ko so si želele le živeti ...

Zveni kruto? In vendar se to vsak dan dogaja v klavnicah.

Dejstvo pa je, da so prašiči, piščanci in druge za meso gojene živali prav tako občutljive in inteligentne kot psi in mačke, ki jih imamo tako radi. Toda mesna industrija lahko zlorablja milijarde teh bitij na način, ki pravzaprav spada pod kaznivo dejanje mučenja živali. Seveda to velja le, če je žrtev pes ali mačka.

Kaj točno torej pomeni "humano" v mesni industriji? Poglejte si sami. Oglejte si ta tajni videoposnetek, posnet v objektu Foster Farms, ki je od American Humane Association dobilo potrdilo, da je njihovo meso humano.

 


Vas je resnica vznemirila? Izberite sočuten življenjski slog, tako da preidete na vegansko prehrano. Klikni tukaj za brezplačne recepte in nasvete.


Prevedla: Branka Dular
Vir:  www.mercyforanimals.org 
Datum objave: 24. 9.2017

Background photo created by wirestock - www.freepik.com