Veganskim bodybuilderjem skupno 32 medalj na tekmovanju Fit Games 2017

Novica_vegan_bodybuilders_fit_games_2017.png

 

Veganski bodybuilderji iz organizacije PlantBuilt so v začetku junija v Teksasu na tekmovanju  podrli svetovni rekord. Veganska neprofitna bodybuilding organizacija Plantbuilt je prejšnjo soboto v mestu Austin (Teksas) na tekmovanju 2017 Naturally Fit Games skupno prejela 32 medalj. Tekmovanje je skupno gostilo 1000 udeležencev, od katerih jih je bilo 39 novih iz organizacije Plantbuilt. Pomerili so se v različnih fitnes disciplinah, vključno s kettlebellom, poweliftingom, bodybuildingom, olimpijskim dvigovanjem uteži in crossfitom. Poleg 32 medalj, od katerih je bilo 22 zlatih, je veganska članica Sara Lee postavila tako svetovni kot tudi ameriški rekord v kettlebellu.

Plantbuilt sta leta 2013 ustanovila mož in žena, Dani Taylor in Giacomo Marchese, da bi dokazala, da uživanje živalskih izdelkov ni potrebno za nastanek mišic. „Dokler bodo v športih, ki temeljijo na moči, obstajali ljudje, ki jedo meso in krompir, bomo nadaljevali z izobraževanjem in razblinjanjem mitov o nujnosti mesa za pridobitev mišic in moči,“ je za VegNews povedal Marchese. Ustanovitelj upa, da bo v letu 2019 ekipi dodal še nekaj članov, ki bodo tekmovali v več športih, vključno v strongmanu in jiu jitsu. „Ljudje so se zjutraj lahko smejali mali veganski ekipi, vendar je do večera, ko smo pokazali, kaj zmoremo, do nas pristopilo veliko ljudi in nas spraševalo o veganstvu in življenjskemu stilu, ki temelji na rastlinah,“ dodaja Marchese.

Do danes je za ekipo PlantBuilt tekmovalo več kot 100 atletov, ki prihajajo iz celega sveta – Singapurja, Nove Zelandije, Avstralije, Kanade, Velike Britanije in Nemčije. Poleg tega so zbrali 20.000 dolarjev za podporo veganskim organizacijam, neprofitnim organizacijam in zavetiščem za rejne živali.

Pripravila: B. G.
Vir besedila in slike: vegnews.com
Datum objave: 30.7.2017