Veganski težkokategornik Bill McCarthy podrl rekord v powerliftingu

novica_Bill McCarthy.jpg


Veganski športnik Bill McCarthy je podrl rekord v powerliftingu, ki je bil postavljen pred dvajsetimi leti.

McCarthy, sicer trener reprezentance ZDA v powerliftingu, je podrl rekord, ki ga je postavil nekdanji svetovni prvak Mednarodne powerlifting federacije (ang. IPF) Kirk Karwoski, in težo s prejšnjih 255 povečal na rekordnih 265 kilogramov. 36-letnemu ameriškemu težkokategorniku je podvig uspel, kljub temu da je pred nedavnim postal oče. McCarthy je državni rekord v potisku s prsi z opremo podrl v državi Maryland, kjer prebiva.

Veganstvo

Športnik se je po zaključku 28-dnevnega veganskega izziva odločil za veganstvo. Pravi, da je s svojo odločitvijo, da se vzdrži živalskih izdelkov, presenetil mnogo ljudi.

»Ne morejo verjeti, da sem tako velik in močan. Odzivi ljudi so vedno zabavni. Ker sem imel sam tako dobre rezultate, se je za veganstvo odločilo tudi nekaj mojih strank in nihče od njih ni obžaloval svoje odločitve«, je povedal. McCarthy uživa uravnoteženo prehrano in zato ne čuti potrebe po prehranskih dopolnilih. Jemlje le vitamin B12.

Vadba

V intervjuju za Great Vegan Athletes je McCarthy povedal, da je za državni rekord začel vaditi leto dni pred tekmovanjem.

»Z ženo Jill sva decembra dobila hčerko Wren, tako da je bilo doma praktično nemogoče trenirati. Šele ko je dopolnila šest mesecev in se je naš ritem življenja nekoliko umiril, sem lahko več vadil. Zadnje tri mesece pred tekmovanjem sem intenzivnost povečal in si vsak dan vzel 60 do 90 minut za hiter trening. Od rojstva hčerke sem več doma, kar mi je omogočilo, da sem pridobil več spletnih strank, ki jim pripravljam vadbene programe, video analize vadb in nadzorujem njihove priprave na tekmovanja.«

Vir: www.plantbasednews.org 
Vir fotografije: Bill McCarthy
Pripravila: A. M. K.
Datum objave : 25.10.2017