Vegafest zopet napolnil Pogačarjev trg!

novica_vegafest_2018-3.jpg


Na Pogačarjevem trgu je v soboto 5.5.2018 potekal že šesti Vegafest – festival veganstva in trajnostnega načina življenja. Gneča pod odrom in na stojnicah, ki se je ne bi mogli bolj razveseliti, saj več kot očitno potrjuje, da se zanimanje za veganski način življenja strmo vzpenja. Dišave veganskih jedi so ves dan vabile obiskovalce k pokušnji dobrot, pripravljenih izključno iz rastlinskih sestavin. Med je ponudbo je bilo moč najti veganske burgerje, vegbabe, hot doge, golaž, indijske dobrote, falafle, krofe, torte in številne druge jedi. Stojnice so se šibile pod veganskimi izdelki, živalim prijazne kozmetike in čistil, veganskih kuharic in knjig o zdravi veganski prehrani, v ponudbi so bili celo veganski čevlji. Na festivalu se je našlo nekaj za vsakogar!

novica_vegafest_2018-1.jpg

Na odru nas je tudi letos obiskal hrvaški raper, bootcamp trener in aktivist Ifeel, ki je na koncu vse obiskovalce pozval k tekmovanju v delanju sklec! Jadranka Juras je s pomočjo žirije izbrala naj jed Vegafesta – falafel. V jutro smo se prebudili z akro jogo, z akustičnim nastopom pa smo pozdravili večer. V predavalnici so poslušalci lahko prisluhnili razlogom, zakaj stereotipi o veganstvu ne držijo in predavanju o primernosti veganske prehrane za vse. Predstavniki svetovno znane organizacije Sea Shepherd so predstavili svoje delovanje, na kuharskih delavnicah, pa so se, obiskovali, naučili pripravljati nove jedi. Zelo atraktivna je bila stojnici virtualne resničnosti, na kateri so lahko obiskovalci pogledali življenje skozi oči pujsa in kokoši. Sredino trga je pod šotorom zavzela razstava »Kaj vegani sploh jedo?«, na katerem je bilo več sto izdelkov, ki jih je možno kupiti v skoraj vsaki trgovini. Na koncu pa je veliko obiskovalcev obiskalo #fotokvirček in podelilo misel »The future is vegan«.

Nekaj utrinkov z Vegafesta je zbranih  spodaj, še več si jih lahko pogledate v albumih na Facebook strani: Allbum 1, Album 2.

novica_vegafest_2018-4.jpg

novica_vegafest_2018-ocala.jpg

novica_vegafest_2018-maskoti-fotookvir.jpg

novica_vegafest_2018-majica.jpg

novica_vegafest_2018-burger.jpg

novica_vegafest_2018-5.jpg

 

Se vidimo na Vegafestu 2019, do takrat pa vabljeni na številne dogodke, o katerih bomo sproti obveščali. Hkrati pa vljudno vabljeni, da nam jih pomagate soustvarjati. Skupaj smo lahko le še boljši.

Pripravil: vegan.si
Foto: Dani Sušnik, Špela Urbanc, Ines Ozimek
Datum objave: 30.5.2017