Prošnja za pomoč: plakati po Sloveniji

plakat_BOZIC_2018_thumbnail.png


Čas Božiča je čas topline, čas obdarovanj, čas veselja in preživljanja trenutkov z družino in najbližjimi. Vendar - ali je tako za vse? Medtem ko ljudje kupujemo darila, podarjamo tople objeme in otroci pišejo pisma Božičku, živali trpijo v temnih hlevih in hladnih kletkah, brez svoje družine in brez upanja. Prazniki so polni obilno obloženih miz in krožnik
ov, predvsem pa del leta, ko se poje še več mesa in jedi iz živalskih sestavin kot običajno. Tako je to obdobje, ko se v klavnice vijejo kolone in kolone kamionov, polnih živali ... in je zato izkoriščenih in ubitih še več teh globoko čutečih bitij. Za nas čas topline in obdarovanj, za njih pa čas groze, trpljenja in strahu. 

Nekateri si za Božič želimo novega telefona, puloverja ali zabavnih iger. Živali si želijo živeti. Naj bodo prazniki polni topline, ljubezni in sočutja. Do VSEH. 

Zato smo se v Slovenskem veganskem društvu skupaj z ustvarjalko Daša Keber - activism through art odločili, da to sporočilo predamo tudi širši slovenski javnosti. V času od 21.12. do 3.1. bodo tako plakati s spodnjim motivom vidni v Kopru, Kranju, Ljubljani, Novem mestu, Celju in Mariboru. Ker je takšen projekt kar precejšen finančni zalogaj, bomo veseli vsakršne, male ali velike pomoči. Donacijo lahko nakažete na transakcijski račun s pripisom "Donacija - Božič za vse" s podatki: 

TRR/IBAN: SI56 6100 0000 5496 464, odprt pri Delavski hranilnici
BIC: HDELSI22
Sklic/referenca: 99 (obvezno)
Naziv/naslov: Slovensko vegansko društvo, Berčičeva 6a, 1000 Ljubljana

plakat_BOZIC_2018.png

 

 

Pripravili: vegan.si
Datum objave: 8.12.2018