Search
Close this search box.

Predstavitev sponzorjev Velikega Veganskega izziva 2023

Veganski_izziv_logo_3__kopija_570[1]

Veliki januarski Veganski izziv vedno popestrimo s številnimi nagradami, za katere se lahko udeleženci Izziva potegujejo tekom meseca. V spodnjih vrsticah si lahko preberete zanimivosti o podpornikih Izziva, ki so nam omogočili vse letošnje priboljške. 🙂


Valsoiaje uspešno italijansko podjetje iz Bologne, ki nas s svojimi izdelki oskrbuje že dobrih 30 let. Na začetku so se osredotočali predvsem na izdelke iz soje, nato pa so v svoje linije uvedli tudi izdelke iz vseh ostalih stročnic in oreščkov. Na voljo so v skoraj vsaki slovenski trgovini, kjer lahko najdete številne vrste rastlinskega mleka (klasično, z okusom vanilije ali čokolade, brez sladkorja), čokoladne namaze (novost: ovseni čokoladni namaz), veganske ‘mesne’ pripravke (največja uspešnica sta veganski ‘pršut’ in ‘cordon bleu’!), zeliščne ‘mlečne’ namaze, veganske jogurte različnih okusov, sladke smetane in smetane za kuhanje, mandljeve in lešnikove čokoladice, karamelne pudinge ter števiiilne sladolede.


Bite Me podpira zdrav način življenja in spodbuja aktivnosti v naravi, hkrati pa vas izziva, da “pregriznete” ovire. “Sprejmi izziv in vsem oviram reci: BITE ME”. Presne tablice z mediteranskimi okusi (limona, sivka), oreščki, suhim sadjem in različnimi začimbami naredijo grižljaje nepozabne. Vaše brbončice pa bodo pretresli piškoti s kremastim nadevom iz orehov. Vsi izdelki so izjemno bogati z vlakninami, brez nepotrebnih dodatkov. Njihov sladek in slasten okus prihaja samo iz naravno prisotnih sladkorjev sadja. Poleg spletne prodaje lahko kupite izdelke v večjih trgovinah Mercator, Spar, Interspar in Muller.


Planet of Plants temelji na dolgoletnih raziskavah in trdem delu, katerega rezultat so izdelki 100% rastlinskega izvora in 100% okusa. Plod razvoja vrhunskih strokovnjakov podjetij Zvijezda in PIK Vrbovec je prejel tudi nagrado Produkt leta 2022. Inovativno linijo proizvodov pod geslom “Spreminjamo navade, ne spreminjamo okusa” sestavljajo: veganska salama iz sončničnih beljakovin, veganski burger in hot dog iz grahovih beljakovin, sončnično-konopljino olje, namaz, veganska majoneza, omaka z drobnjakom, ingverjem, kumino in kurkumo ter kokosova maščoba. Izdelki so na voljo v trgovinah Mercator in Spar.

Facebook | Instagram


Eta Kamnik že celo stoletje spada med vodilne slovenske ponudnike prehranskih izdelkov in kisov. V Naturetini zelenjavno usmerjeni kuhinji so se pred kratkim lotili ustvarjanja brezmesnih različic tradicionalno mesnih jedi in ustvarili omako Lečin bolognese Natureta, ki ga je leta 2022 Inštitut za nutricionistiko okronal za najbolj inovativno živilo v skupini omak. Prišepnili so nam, da bodo v letošnjem letu razširili vegansko ponudbo in dodali NOVO jed, ki nam bo olajšala pripravo hranljivega obroka v nekaj minutah. Mi se že veselimo! Izdelke lahko najdete skoraj v vsaki poslovalnici v Sloveniji, prav tako pa so na voljo v njihovi spletni trgovini.

Koda za 5% popust: VEGAN5
(spletna koda velja tudi na že znižane izdelke do 28.2.2023)

Facebook | Instagram


VegBrands.si je specializirana spletna trgovina s hrano in dodatki k prehrani primernimi za vegane in vegansko kuhinjo. Zagovarja zdrav način življenja, okolju prijazne izdelke ter zaščito do živali. Ponuja le skrbno izbrane izdelke kvalitetnih blagovnih znamk: proteine, proteinske ploščice, čokolade, prigrizke, super živila, testenine, kave, čaje in prehranska dopolnila.

Koda za 10% popust: VEGAN10
(spletna koda velja za vse člane Slovenskega veganskega društva)

Facebook | Instagram


Batasta je nepremagljivi par, ki je s trdim delom uspešno izumil doma narejene brezglutenske testenine narejene iz ročno posajenega sladkega krompirja. Njuna proizvodnja testenin je trajnostno naravnana, saj nastajajo iz tistega sladkega krompirja, ki zaradi svoje oblike ni primeren za prodajo v trgovini. Testenine iz oranžnega in vijoličnega sladkega krompirja, najdete v poslovalnicah Interspar.

Facebook | Instagram


Vegansko.si je specializirana spletna in fizična trgovina s prikupnima lastnikoma, ki se trudita v Slovenijo pripeljati izdelke, ki nam veganom še manjkajo. Poleg osnovnih živil lahko pri njih najdete izdelke kot so kvasni kosmiči, jackfruit, bananini cvetovi, palminovi srčki, različne smetane, maskarpone kremo, veganske salamice in hrenovke Planty Reasons, veganska morska hrana, mešanice za vegansko omleto in seitan, vegansko različico ‘buena’ in ‘ferrero rocher’-ja, marshmallows bonbone in kisle črve ter mešanice za veganski kapučino. Na voljo so tudi sveži pekovski izdelki Vegana Bakery in največja zbirka slovenskih veganskih proizvajalcev hrane, saj so edina trgovinica v Sloveniji, v kateri boste lahko v svojo košarico nabrali izdelke: Veganka – hrana za vse, Fržek, BioWay, DrobTinka, Mimy, Kis in kvas, Fermentarnica, Isa’s Kombucha, Vege&Dobro, Gabaroni, Kmetija Klepec, Tina, Fika in Ayatana.

Koda za 10% popust: VEGANSI
(spletna koda velja za vse člane Slovenskega veganskega društva – pripišite kodo članske kartice v opombah)

Facebook | Instagram


Veg4family je spletna trgovina, ki nas preskrbuje z enimi izmed najbolj okusnih veganskih paštet, ki se jih trenutno najde na slovenskem trgu. Paštete Patifu so na voljo že v 9 različnih okusih – gurmanska, hokaido, gobova, bazilika-česen, paradižnik-oliva, zeliščna, toskanska, orientalska in delikatesna. Na njihovem veganskem oddelku lahko najdete tudi različne veganske zrezke in polpete, nadomestke za jajca, pripravke za vegansko omleto, rastlinsko mleko v prahu in mešanice za pripravo likerjev. Izdelki so na voljo v njihovi spletni trgovini, paštete pa najdete tudi na policah trgovine Spar.

Facebook | Instagram


Ekološka kmetija Mir Grünt se nahaja v Prlekiji, kjer prideluje pšenico, konopljo, ajdo, piro, rž, ječmen, proso, oljno ogrščico, lan, riček in buče. S tradicionalnimi metodami jih predelujejo v moke, zdrobe, kaše in stiskajo v kakovostna olja. Filozofija miroljubnega kmetijstva, kateri sledi Milan Rus na svoji kmetiji, predstavlja alternativo industrialijskemu kmetijstvu in živinoreji. Temelji na spoštovanju živali, zato na njihovi kmetiji ne boste našli nikakršnega izkoriščanja živali. Tudi prosto živečim živalim dovoljujejo, da si pri njih na poljih poiščejo hrano in zavetje. Njihove izdelke najdete tudi v poslovalnicah po Sloveniji.

Facebook


Vila Natura je ekološka kmetija iz Prlekije, ki prideluje bio moke, kaše, zdrobe, žita, otrobe, kosmiče, testenine, olja, semena, kis in sokove. Gre za družinsko podjetje, ki je iz starodavnega sadovnjaka z mogočnimi jablanami razvilo pravljični kraj zdravih in s srcem pridelanih ekoloških dobrot. Žene jih ljubezen do narave, strast do dobre hrane in želja po zdravi prihodnosti. Njihove izdelke in darilne pakete lahko kupite v spletni trgovini, večjih trgovinah Mercator in specializiranih trgovinah z zdravo hrano. Prodajna mesta lahko najdete na povezavi.

Facebook | Instagram


Blagovna znamka Boom Box nudi vse prednosti zdravega ovsa v raznolikih slastnih razvadah za vsak okus. V svojem asortimanu ima ovsene kaše, granole, piškote in napitke brez dodanih sladkorjev, ki so jih razvili s pomočjo nutricionistov. Vsebujejo visoko vsebnost beljakovin in vlaknin, poleg tega pa obljubljajo, da boste med njihovimi izdelki našli svojega favorita tudi tisti najbolj izbirčni. Totalno ovseni izdelki so na voljo v poslovalnicah DM, Mercator, Spar in Tuš.

Facebook | Instagram


La Popsi so ročno izdelani sadni zamrznjeni deserti, bonboni in liofilizirani prigrizki odličnih okusov in skrbno izbranih sestavin. Pisana družina sadnih izdelkov je narejena iz sadja, ne vsebujejo konzervansov, barvil in ojačevalcev okusa. Za ogromno zabave in okusa ter nič slabe vesti, izberite La Popsi! Najdete jih v spletni trgovini ali v eni izmed Interspar in Spar trgovin ter v ostalih trgovinah po Sloveniji.

Facebook | Instagram


Indy&Pippa je 100% sladoled s 7 pravljičnimi okusi, izdelan v Sloveniji brez rafiniranega sladkorja, glutena, mleka in soje. Poleg tega so tudi lončki povsem biorazgradljivi. Sladoled v lončku (125 ml / 450ml) ali eko lučko pripeljejo k vam domov (dostava po celi Sloveniji), zato lahko naročilo oddate preko spletne trgovine. Prav tako pa jih lahko najdete v trgovinah in lokalih v Sloveniji, na Hrvaškem, v Italiji in Srbiji.


pekarni in slaščičarni Sameja vedno diši, saj ima pestro ponudbo pekovskega peciva in raznovrstnih slaščic brez sestavin živalskega izvora: veganski krofi, flancati, rogljički, zavitki, pite, ježki, potice, bureki, piškoti in še več. Po naročilu izdelujejo tudi sadne ali čokoladne veganske torte, ki bodo na vašem praznovanju poskrbele, da nihče ne bo pogrešil mleka in jajc! Obiščite družinsko podjetje na Tržaški cesti 67 v Ljubljani.


Seksi potička je veganka, sočna in vznemirljivih okusov, ki VSE zapeljivo vabi: “Ugrizni me…” Sprejmite izziv in specite svojo vegansko potičko z ljubeznijo! Pridružite se skupinski delavnici priprave in peke veganske potičke. Prav tako pa se lahko odločite za individualni coaching, kjer bo vsa pozornost posvečena le vaši potički. Za več informacij in ponudbo prosi na seksipoticka@gmail.com. Naj tudi pri vas zadiši po sveže pečeni seksi le-potički! Vsi člani Slovenskega veganskega društva lahko koristite 10% popust na delavnice priprave in peke veganske potičke.

Facebook | Instagram


Grashka je rastlinska delikatesa, ustvarjena z lokalnimi sestavinami in z mislijo na prihodnost. Svojo pozornost namenjajo stročnicam, gobam in pozabljenim žitaricam, pri katerih poudarijo izjemne okuse rastlin. V svojo ponudbi imajo fermentirane izdelke (tempeh, fižolov namaz, čičerikin blok), izdelke iz bukovega ostrigarja, tofuje in, ajdove valje. Izdelke lahko naročite preko spletne trgovine ali pa obiščete poslovalnice Interspar. NOVOST v letu 2023 pa je burek za prihodnost s fermentirano čičerikino kremo, ki so ga ustvarili v sodelovanju s pekarno Pečjak. Na voljo je v vseh Intersparih, pekarnah Pečjak in v njihovih potujočih trgovinah!

Facebook | Instagram


Nuzest je avstralsko podjetje z jasno vizijo. Prihodnost planeta, ki uspeva z rastlinsko prehrano. Produkti so namenjeni vsem, ne glede na starost in prehrambene navade. Posebnost Nuzest proteinskih praškov je evropski zlati grah, ki je trajnostno pridelan in zapakiran v okolju prijazno embalažo. Poleg športne linije ‘Clean Lean Protein’ nudijo tudi otrokom prilagojeno linijo ‘Kids Good Stuff’ in ‘Good Green Vitality’ z več kot 75 sestavinami za boljšo prebavo. Za vse dodatne informacije lahko obiščete spletno stran ali pošljete e-mail na k@thektrain.com.

Koda za 15% popust: VEGAN
(spletna koda velja za vse člane Slovenskega veganskega društva)

Facebook | Instagram


The Amaze Foods je podjetje, ki poskrbi za 100% rastlinsko razvajanje vaših brbončic in zeleno prihodnost našega planeta. Leta 2019 so nas presenetili z noro okusnim burgerjem, ki izgleda kot goveje, spremlja pa ga tudi sočna tekstura in mamljiv vonj po sveže dimljenem žaru. Svojo ponudbo svežih izdelkov so razširili in dodali zamrznjene ter suhe mešanice različnih okusov in tekstur, veganske čevapčiče in s sirom polnjene veganske burgerje. Izdelki so prava eksplozija okusov in so bogati z rastlinskimi beljakovinami in brez holesterola. Izdelke najdete v trgovinah Hofer, Spar, Tuš in v restavracijah po celi Sloveniji.

Facebook | Instagram


Spletna trgovina Vegolandia se je rodila iz želje, da ustanoviteljica Špela prijateljem in družini približa koristne strani rastlinske prehrane. Prepričana je, da bi nam morala hrana omogočiti delovanje na najvišji ravni, ne glede na to, kaj počnemo. Izdelki negujejo ravnovesje aktivnega življenjskega sloga, nudijo maksimalno podporo od jutra do večera in so za piko na i še božanskega okusa. V ponudbi imajo: super napitke za dvig delovne energije, napitke in proteine z zdravilno močjo gob, kofeinske mešanice, hidracijske napitke, liofilizirane prigrizke in še več. »Good Stuff for a Better Planet«

Koda za 10% popust: SVD10
(spletna koda velja za vse člane Slovenskega veganskega društva)

Facebook | Instagram


Veganka je ekipa navdušencev nad dobro in žepu prijazno vegansko hrano, nad pankom in DIY projekti, ki ustvarja pod geslom “Hrana za vse.” Za tovrstno dejavnost so se odločili zaradi kulinaričnih, etičnih in ekoloških razlogov. Veselje do živilstva, kuhanja in dolgoletne izkušnje z veganstvom so razširili tudi onstran dosedanjih meja domače in ljudske kuhinje ter se odločili svoje izdelke ponuditi vsem. Na njihovi spletni strani in na nekaterih drugih prodajnih mestih se lahko po dostopnih cenah preskrbite s siri Moca, Guda, Sančo in Mazo, vegansko skuto Škuto in jogurtom Jo-Gom, sejtanom v obliki Hamota, Božota in Melanije ter prehranskim kvasom. Kakšne dobrote se skrivajo za temi zabavnimi imeni, pa si poglejte sami.

Facebook | Instagram


BioWay je znamka butičnih in ročno pakiranih veganskih izdelkov, ki ima v ozadju zelo srčno osebo in njeno življenjsko pot, oteženo s kar nekaj zdravstvenimi ovirami. Začelo se je s pisanjem bloga Planty4u z veganskimi recepti in nato hitro prerastlo iz hobija v izdelavo vse večjih količin različnih rastlinskih namazov, fermentiranih izdelkov in slastnih veganskih sladic. Tanja pogosto pomaga tudi kot prostovoljka v našem društvu in nadvse rada svoje znanje s področja priprave veganskih jedi deli z drugimi. Njene izdelke najdete v številnih specializiranih trgovinah in preko dostave Veganski čudoviti raj.

Facebook | Instagram


Srce Bioparka sta Peter in Tejka Novšak, ki združujeta ljudi z življenjsko filozofijo: “Edino z naravo lahko pridemo do zdravja.” V njuni trgovini boste našli številne izdelke za osebno nego, eterična olja in okolju prijazna čistila. Sestavine za izdelke so pridelane brez uporabe sintetičnih gnojil, pesticidov ali regulatorjev rasti, temveč s kolobarjenjem, gnojenjem s kompostom ter mehansko obdelavo zemlje. Njuni izdelki so na voljo v spletni trgovini, poslovalnicah Hofer in v ekoloških trgovinah po Sloveniji. Nas sta razveselila z naravnim mango maslom za nego ustnic ali rok.

Facebook | Instagram


Lush nas je razveselil z barvitimi in dišečimi darilnimi paketi. Njihove poslovalnice najdete v Ljubljani in Mariboru. Podjetje ne testira na živalih in ima na voljo veliko veganskih izdelkov, ki so ustrezno označeni. Med njihovimi izdelki najdete dišave, ličila, kopeli, izdelke za nego las, obraza in telesa ter različne darilne pakete. Številna mila lahko kupite brez embalaže oziroma po želji prinesete svojo posodico. Kupujete lahko tudi preko spleta.

Instagram


Tajda in Tamara Šrot sta sestri, ki svojo ljubezen do ustvarjanja veganskih jedi delita preko bloga in družbenih omrežij. Obe že od nekdaj obožujeta peko, kuhanje in fotografiranje, zato sta te tri strasti združili v The Vegan Harmony. Ustvarjata najrazličnejše recepte za vsako priložnost, med katerimi je veliko receptov za zajtrke, kosila, sladice, ne manjkajo pa niti recepti za zdrave in hitre prigrizke. Izdali sta tudi kuharsko knjigo Veganski recepti od A do Ž, ki vsebuje preko 100 veganskih receptov.

Facebook | Instagram


Zrno do zrna je trgovina z zdravo hrano na Trubarjevi ulici v Ljubljani, ki že dobrih 18 let ponuja veganske izdelke s poudarkom na ekološki hrani. Sredi centra se boste lahko preskrbeli tako z osnovnimi živili kot tudi specializiranimi veganskimi izdelki in svežo ponudbo. Vsi člani Slovenskega veganskega društva lahko koristite 10% popust na vse veganske izdelke ob nakupu nad 10€. Izdelke lahko kupujete tudi preko spletne trgovine!

Facebook | Instagram


Pri Hemptouchu jih vselej vodi cilj, kako poskrbeti za zdravo, čudovito in sijočo kožo, ne da bi pri tem posegali v svet živali, ki ga tako zelo spoštujemo in čuvamo. Dokazujejo, da so vedno na voljo učinkovite rastlinske alternative, ki jih koža ljubi in vzame za svoje! Hemptouch kozmetika je specializirana spletna trgovina z izdelki iz konopljinega olja, CBD kanabinoida in hidrolata konoplje. S temi kvalitetnimi sestavinami za vas pripravljajo različne izdelke za nego obraza in celotnega telesa, s katerimi lahko rešite marsikatero nevšečnost in poskrbite za zdrav videz kože. Izdelke imajo označene z znakom Vegan Society.

Facebook | Instagram


Evergreen je družinsko podjetje, ki proizvaja tofu in sejtan v različnih oblikah in okusih že od leta 1990. V njihovi ponudbi najdete že pripravljene jedi, kot so na primer pečen in ocvrt tofu, vegi haše, različne hrenovke, nabodala in zrezke. Njihovi izdelki so na voljo v Engrotušu, Petrolu, Lidlu in v vseh večjih Sparih in Mercatorjih po zelo ugodni ceni.


Blagovna znamka drobTinka predstavlja ročno narejene, presne, veganske in ekološke izdelke iz Slovenije. Tina in Gregor Teršek sta še posebej ponosna na njuno presno granolo iz zemeljskih mandljev. Gre za sestavino, nadvse primerno za različne tipe alergikov, seveda pa teknejo tudi vsem ostalim. Med njihovimi izdelki boste našli tudi različne namaze iz zemeljskih mandljev, kosmiče, kaše, bučne proteine, suho sadje, semena, prigrizke, napitke, agavin sirup, kokosovo olje in še več! Vse njihove izdelke si lahko ogledate na spletni strani in jih najdete v trgovinah Spar, Mercator, Zlata ptička, SuperHrana, Dm in drugih prodajnih mestih.


Podjetje Proalp nas vsako leto razveseli z novimi modeli veganske obutve iz najbolj kvalitetne mikrofibre, umetnega filca in materiala cambrello. Prostorna oblika, dobra klima v čevljih, trpežnost in prožnost so njihove osnovne karakteristike, še bolj pa navdušujeta lepa oblika in barvitost. Programi pohodne obutve, bosonoge obutve in športno-elegantni čevlji podpirajo zdrav in aktiven življenjski slog, saj so narejeni tako, da omogočajo dobro počutje in naravno gibanje tudi ob celodnevnem nošenju.
Obiščite prodajalne v Kranju, Celju in Ljubljani ali jih kontaktirajte na info@proalp.si in se dogovorite za unikatno obutev! Obutev izdelajo tudi po naročilu na osnovi individualne izmere nog in izbire barve.

Facebook | Instagram


Nutriholis je spletna in fizična trgovina z vrhunskimi prehranskimi dodatki za naravno podporo zdravju. Ponuja širok spekter izdelkov priznanih znamk: probiotike, vitamine in zelišča Viridian, Terranova, Jamieson in Naturevibe, beljakovine SunWarrior, belgijske stevia čokolade Cavalier, naravna sladila SunStevia in SugarSweet, beljakovinske ploščice BodyMe, polnovredne brezglutenske testenine Freee Doves Farm in še mnogo več!
Obiščite jih v novi poslovalnici (Zaloška cesta 167, LJ), kjer vam bodo strokovno svetovali za podporo pri vzpostavitvi zdravega ravnovesja telesa.

Facebook | Instagram


SuperHrana je spletna trgovina z zelo široko paleto veganskih beljakovin, prehranskih izdelkov, prehranskih dopolnil in superhrane. Menijo, da je zdravje bistvenega pomena za srečo, zato je podjetje zavezano k pridobivanju živil, ki spodbujajo najvišje ravni dobrega fizičnega počutja. Ponašajo se z znamko veganskih proteinov Sunwarrior s kar 83% deležem beljakovin z visoko stopnjo absorbcije, ki so na voljo v različnih okusih (klasik, vanilija, čokolada, mocha, jagodičevje). Njihovi proteini vsebujejo beljakovine iz različnih virov – iz graha, konoplje, riža, kvinoje in amaranta. Izdelke si lahko ogledate na njihovi spletni strani.

Koda za 10% popust na Sunwarrior veganske proteine: »VEGAN«
(spletna koda velja za vse člane Slovenskega veganskega društva)

Facebook | Instagram


Bistro Maha postopa na tem svetu, da ponudi alternativo znotraj gostinske ponudbe. S ponosom kupujejo ekološke sestavine in podpirajo lokalne zgodbe, ki kujejo kvalitetne izdelke. Pri njih boste lahko preizkusili Juicy Marbles file, okusno pripravljene palmine srčke, seitanovo pečenko, tempeh iz sončničnih semen in ajde ali burger iz BBQ ostrigarjev.
Če si zaželite “Zdravo, rastlinsko, fino” se oglasite na Nazorjevo 3 v Ljubljani in si privoščite veganski zajtrk, kosilo ali večerjo.

10% popust na vse jedi
(velja za vse člane Slovenskega veganskega društva)

Facebook | Instagram


Terranova, ustanovljena leta 2008, je edinstvena britanska znamka prehranskih dopolnil, ki ponuja aktivne oblike hranil najvišje kakovosti in ne vsebuje škodljivih pomožnih snovi. Te nadomešča s patentirano naravno zmesjo polnovrednih ekoloških ali divjerastočih rastlin kompleksa Magnifood. Vsa prehranska dopolnila Terranova so zasnovana na holističnih principih in so dosežek z dokazi podprte znanosti. Poleg tega pomenijo novo paradigmo v razvoju prehranskih dopolnil.

Koda za 10% popust: VEGAN10
(spletna koda velja za vse člane Slovenskega veganskega društva)

Facebook | Instagram


Maharaja je restavracija na Vodnikovi 35 v Ljubljani, kjer lahko poskusite indijske in nepalske jedi. Indijska kulinarika se razlikuje od regije do regije: okus, barve, tekstura, izgled in aroma posamezne specialitete se spreminja vsakih nekaj kilometrov. Temelji indijske kuhinje so prava izbira sestavin, količina, razmerja in zaporedje priprave, kar se vsekakor okusi tudi v njihovih veganskih jedeh. Ponujajo tudi dostavo na dom in študentske bone.

Facebook | Instagram


Fermentarnica je svet fermentiranja, ki ponuja zdrave rastlinske nadomestke, ki so lažje prebavljivi in imajo celo vrsto koristnih snovi. Najdemo jih pod imenom CHIZO na Mizo, v obliki fermentiranih namazov, kremnih sirov in plesnivega zorjenega sira. Sveži izdelki so na voljo preko spletne trgovine in v lokalnih bio-eko trgovinah. Za znamko stoji magistrica mikrobiologije Erika Gioahin, ki ponuja tudi delavnico fermentiranja, ki vključuje predavanje, delavnico priprave fermentiranih mlečnih nadomestkov in degustacijo.

Facebook | Instagram


Favn je slovensko družinsko podjetje, ki že več kot 35 let pripravlja izdelke na osnovi zdravilnih zelišč po lastnih recepturah. Spoštujejo naravo in verjamejo v zdravilno moč zelišč. Njihove izdelke najdete pod blagovno znamko Favn (izdelki za celostno dobro počutje), dermatološko testirano linijo Alpha CBD za nego zahtevnejše kože in Eteris (aromaterapevtski izdelki). Izdelke lahko kupite v lekarnah, specializiranih trgovinah in spletni trgovini Favn.si.

Facebook | Instagram


Kis in kvas je slovensko podjetje, ki pripravlja fermentirano hrano po tradicionalnih receptih z različnih koncev sveta. S procesom fermentacije postanejo stročnice lažje prebavljive, zelenjava se preobrazi v probiotično živilo, riž pa v okusno marinado. Najbolj znani so njihovi tempehi različnih vrst (iz čičerike, soje, rdeče leče in fižola adzuki, črnega fižola in graha, ajde in sončničnih semen), na prepoznavnosti pa pridobivajo tudi kimchi, miso, natto in amazake. Obiščete lahko njihovo trgovinico v Ljubljani (Vič) ali pa izdelke kupite na enem od drugih prodajnih mest.

10 % popusta na vse izdelke v trgovini Kis in kvas
(velja za vse člane Slovenskega veganskega društva)

Facebook | Instagram


Rifuzl je trgovina brez plastične embalaže, ki olajša, približa in poenostavi nakupovanje izdelkov v lastno embalažo, z namenom, da ne proizvajamo odpadkov, skrbimo za naravo in naše zdravje! Na enem mestu ti ponuja vse, kar gospodinjstvo potrebuje, s poudarkom na kvalitetnih, pretežko ekoloških izdelkih lokalnih dobaviteljev. Z nakupom v njihovi trgovinici v Ljubljani, ki se nahaja poleg Kina Šiška, pripomoreš k čistejšemu okolju, v katerem živimo in bodo živeli naši otroci in hkrati podpiraš lokalne pridelovalce, lokalno gospodarstvo.

10 % popusta na vse izdelke v trgovini Rifuzl na nakup nad 20€ 
(velja za vse člane Slovenskega veganskega društva)

Facebook | Instagram


Urša Drofenik je izjemno uveljavljeno in cenjeno ime slovenskega modnega sveta. V njeni, skoraj 30-letni karieri, je bila za svoje kreacije večkrat nagrajena, zato so njene obleke na modnih revijah doma in po svetu resnično zaživele. Njeno delo obsega ustvarjanje vse od poslovne do večerne mode, vsako oblačilo pa je unikatno in izdelano po merah naročnika. V zadnjem obdobju se je modna oblikovalka lotila številnih projektov, med katerimi je tudi projekt za njeno dušo, dobrodelni copati CopArt, kjer sta združeni njena kreativnost in njena velika ljubezen do veganskih materialov. Poleg tega je napisala pravljico in ustvarila čudovito zgodbo, linijo igračk Zverinica in Zvezdica, in ustvarila Ursulitto, posebno dekorativno lutko. Vsaka Ursulitta je unikatna in ročno izdelana, številne lutke pa so že našle dom v državah širom sveta.

Facebook | Instagram


Naturavit je majhno družinsko podjetje, usmerjeno v naravno in vegansko kozmetiko za nego las, lasišča in telesa. Njihov način dela je v celoti usmerjen v to, da bi nudili široko ponudbo lokalnih izdelkov brez umetnih arom, agresivnih penilcev in pigmentov ter hkrati skrbeli za čim manjši vpliv na naše okolje. V ponudbi imajo barve za lase, šampone, losjone, maske in serume za občutljivo in problematično lasišče, mazila za telo in eterična olja. Kmalu bodo pestri ponudbi dodali še izdelke za nego telesa! Njihove izdelke najdete na njihovi spletni strani, v poslovalnicah DM, Muller, Spar, v Tuš drogeriji in v veleblagovnici Nama.

Facebook | Instagram


Podjetje Kupujem zdravo je nastalo zaradi zagovarjanja zdravega načina življenja in povratka k naravi. Na spletni strani lahko kupite VeggieStyle proteine in prehranska dopolnila, ki so namenjena aktivnim in rekreativnim športnikom ter vsem tistim, ki si želijo živeti zdravo in kakovostno. Izdelki športne prehrane in proteini so presni, brez barvil, umetnih sladil ter umetnih arom.

Facebook | Instagram

Vabimo vas, da obiščete naše podpornike na njihovih spletnih straneh in v trgovinah oz. restavracijah ter spoznate bogato vegansko ponudbo. Imejte v mislih, da v današnjem svetu z vsakim eurom glasujemo, v kakšnem svetu želimo živeti… Zato s svojimi nakupi glasujte za sočuten in živalim prijazen svet. 🙂


Veganski izziv - header – kopija -kopija thumbnail – kopija 570.jpg

DELI STRAN: