Odpravimo odstranjevanje plavuti

Preprosto, a hkrati grozeče je, da prihodnost morskih psov visi na nitki, odvisni od naših zbranih podpisov. Podprite Evropsko državljansko pobudo (Uredba (EU) 2019/788 o evropski državljanski pobudi) s svojim podpisom na povezavi

 

But I need my fins 580x410.png

 

Kljub temu, da je odstranjevanje plavuti na krovu plovil EU in v vodah EU prepovedano, ter kljub temu, da je potrebno morske pse iztovoriti tako, da se plavuti naravno držijo trupa, je EU ena od največjih izvoznic plavuti in eno od največjih tranzitnih vozlišč svetovne trgovine s plavutmi.

 

sharks.festival.posterENG_Lucie Stratilová 580x748.jpg

 

EU je pomembna akterka pri izkoriščanju morskih psov. Ker so inšpekcijski pregledi na morju redki, se plavuti še vedno nezakonito shranjujejo, pretovarjajo in iztovarjajo v pristaniščih EU.

Naš cilj je ustaviti trgovino s plavutmi v EU. To vključuje uvoz, izvoz in tranzit plavuti, ki se ne držijo naravno trupa živali.

 

Healthy oceans need sharks alive 580x412.png

 

Ker odstranjevanje plavuti preprečuje učinkovitost ukrepov za ohranjanje morskih psov, zahtevamo razširitev Uredbe (EU) št. 605/2013 tudi na trgovino s plavutmi. Zato Komisijo pozivamo k oblikovanju nove uredbe, s katero bi se koncept “plavuti, ki se naravno držijo trupa“, razširil na celotno trgovino z morskimi psi in ražami v EU.

Slovenija potrebuje 6008 podpornikov pobude! Zato, prosim, izpolni obrazec in jo podpri ter to sporoči tudi prijateljem in družini! Ker gre za uradno pobudo Evropske Unije, je potrebna identifikacija, sicer vaša podpora ni veljavna. Potrebno je izbrati državo državljanstva in vnesti resnične podatke.

Dostop do pobude:  https://eci.ec.europa.eu/012/public/#/screen/home

 

Stop shark finning 580x814.png

 

Hvala! 

2020214_Jessica_Henderson 580x580.png

Več na Sea Shepherd Global.

 

Pripravila: Dijana Čataković, Sea Shepherd Global

Objavljeno: 11.4.2021