»Ni humanega zakola«, pravi igralec serije Igra prestolov Jerome Flynn

novica_jeromeflynn.jpg

Veganski igralec serije Igra prestolov Jerome Flynn je spregovoril o prednostih veganstva in tudi o ogromnem trpljenju domačih živali.

»Pravzaprav sem se na faksu zaljubil v dekle, ki je bila veganka, prinesla mi je nekaj letakov organizacije PETA.«, pravi v videu za PETO.

»Veste, to je bilo vzgojno izobraževanje o tem, kako se redi živali, sam nisem imel pojma. Vedno sem bil ljubitelj živali, vendar ljudje nismo zares seznanjeni, ne povežemo hrane na naših krožnikih z živalmi, ki jih imamo radi. Veganstvo mi je zelo všeč, mesa ne pogrešam. Počutim se odlično. Verjamem, da sem bolj zdrav, kot večina moških mojih let.«

 

Igralec je ustvaril tudi video PSA za dobrodelne organizacije za pravice živali, kjer je govoril o grozovitem trpljenju, ki ga preživlja večina rejnih živali.

»Pravzaprav nobena od inteligentnih, občutljivih živali, vzrejenih za hrano v Veliki Britaniji ali čez lužo, ne bo nikoli dihala svežega zraka, čutila toploto sonca na hrbtu, kopala/rila po tleh, kljuvala po travi ali naredila karkoli drugega, kar bi jim bilo naravno ali sploh vredno življenja.«, pravi Flynn v videu.

»Njihova življenja so nesrečna od trenutka, ko se rodijo do dneva, ko pridejo tovornjaki in jih odpeljejo v zakol. Da, na koncu tega trpljenja jih odpeljejo v klavnico, kjer se prelivata vonj krvi in drobovja, da ti postane slabo. Prosim, pridružite se mi v zavračanju te krutosti. Pridružite se mi pri izbiri zdravih, etičnih in veganskih jedi.«

 

Povezava: www.plantbasednews.org
Prevedla: Branka Dular
Datum objave: 12. 2. 2019