Največja londonska restavracija Burger King bo en mesec popolnoma veganska

burger_thumb.png

Britanski velikan hitre prehrane Burger King je svojo poslovalnico na trgu Leicester Square od za ves mesec spremenil v restavracijo, ki v celoti temeljila na rastlinski hrani. Celoten meni s 25 jedmi, ki vključuje svetovno znani Whopper in otroški meni, je prilagojen veganom.

Plant Based News je objavil zgodbo in razkril, da je bil povabljen na ekskluzivni predogled popolnoma veganskega menija. To je prva poteza za Burger King, ki so jo po navedbah podjetja načrtovali več let.
Če se bo rastlinska lokacija dobro odrezala, veriga pravi, da bo morda razmislila o stalnem odprtju podružnic brez mesa.

burger_novica_1.png

Rastlinski meni v Madridu

Jedilnik brez skrbi

"Omejena izdaja menija je neposredna posledica naše osredotočenosti na veganske in rastlinske inovacije ter gre z roko v roki z našim ciljem do leta 2031 zagotoviti 50-odstotno brezmesno ponudbo ter našo predanost trajnostnem in odgovornem poslovanju," je v izjavi povedala Katie Evans, vodja marketinga pri Burger Kingu v Veliki Britaniji. "Ne moremo si zamisliti primernejšega načina za ponovno odprtje naše poslovalnice z novo podobo na trgu Leicester Square. Izjemno ponosni smo na naš novi brezmesni meni, ki brezkompromisno zagotavlja odličen okus in odraža našo stalno zavezanost, da svojim strankam ponujamo raznoliko in inovativno paleto izdelkov."

La Vie, francoska blagovna znamka veganske svinjine, ki jo podpira Natalie Portman, je na družbenih omrežjih potrdila, da stoji za rastlinsko slanino na meniju. Naši viri so nam tudi povedali, da je podjetje Burger King za partnerja za veganski sir izbralo podjetje Violife.

Kljub temu, da izdelki, ki se strežejo, ne nosijo veganskega certifikata, je Burger King razkril, da je ves meni v celoti rastlinski. Ni znano, ali namerava podjetje certificirati svoje nove izdelke, vključno z "Bakon Double Cheeese Xl" in "Cheeeze & Bakon Royale".

Sodelovanje

Za razliko od ZDA, kjer sodelujejo s podjetjem Impossible Foods, in nekaterih azijskih trgov, kjer mesne nadomestke dobavlja podjetje v2food, podjetje Burger King na večini evropskih trgov sodeluje s podjetjem The Vegetarian Butcher, ki dobavlja mesne nadomestke. Za veganski dan sta postala na voljo dva piščančja nugeta na rastlinski osnovi, ki sta na voljo v veganski trgovini. Poleg nuggetsov dobavlja Whopper polpete in piščančje fileje Royale nizozemska blagovna znamka v lasti Unileverja, ki trdi, da so po okusu boljši od običajnega mesa.

"Pri The Vegetarian Butcher verjamemo, da mora biti rastlinska hrana prav tako okusna kot meso, in naša sočna ponudba brezmesnih izdelkov dokazuje prav to - potrošnikom ni treba ničesar žrtvovati, ko se odločijo za rastlinsko prehrano," je v izjavi povedala Laura Iliffe iz The Vegetarian Butcher. "Ljubiteljem mesa ponujamo priložnost, da zmanjšajo količino mesa, ne da bi pri tem okrnili okus. Izzivamo vas, da poskusite razliko!"


burger_novica_2.jpg
Whopper na rastlinski osnovi.


Ljubezen do hitre prehrane brez mesa

Popolnoma veganska poslovalnica Burger Kinga je nov koncept, vendar veriga ne nasprotuje sprejemanju svojih brezmesnih restavracij. Oktobra lani so poročali, da se je restavracija Burger King v Madridu za en mesec preusmerila na popolnoma vegetarijanski meni. Destinacija "Vurger King" je bila uvedena v sodelovanju z the Vegetarian Butcher. Posebnih izdelkov niso uvedli, na voljo pa so bile vegetarijanske različice priljubljenih jedi iz rednega menija. Izdelke je bilo mogoče narediti veganske tako, da se med pripravo ne uporabi majoneza. V začetku leta je bila v Kölnu v Nemčiji odprta lokacija brez mesa. Ta restavracija, ki je bila odprta maja, je bila prva popolnoma brezmesna restavracija Burger King na svetu.

Na področju hitre prehrane je Ready Burger, trajno veganska veriga, s svojim brezmesnim menijem, ki je zelo podoben obstoječim hamburgerjem. Londonska veriga je pred letošnjim veganskim dnevom znižala ceno svojega navadnega veganskega hamburgerja na samo 99 funtov. S tem je postal najcenejši rastlinski burger na trgu, cena pa je ostala nespremenjena.

Rastlinska restavracija Burger King je odprta od 14. marca 2022 do 10. aprila 2022 na londonskem trgu Leicester Square.
Original: Amy Buxton https://www.greenqueen.com.hk/burger-king-turns-leicester-square-vegan/
Prevedel: M.A.
Vse fotografije last Burger Kinga.