Mednarodna konferenca za pravice živali

novica_luksemburg_konferenca.png

Letos bo od 6. do 8. septembra potekala 8. Mednarodna aktivistična konferenca za pravice živali v Eschu v Luksemburgu. Spoznali boste aktiviste iz celega sveta, poslušali predavanja o aktivizmu, se udeležili delavnic in debatnih krožkov ter poslušali govore najbolj priznanih aktivistov. Imeli bodo tudi stojnice z vegansko hrano in raznimi veganskimi izdelki. Potekale bodo posebne spoznavne urice med katerimi se bodo utrjevale vezi med aktivisti, katerih cilj bo globalno povezovanje in izmenjevanja idej.

Cena trodnevne vstopnice do 30.4.2018 je 30€, od začetka maja stane 45€, od začetka julija pa 60€. Možen je nakup enodnevne vstopnice.

Do tam lahko pridete z direktno letalsko poevzavo iz Ljubljane do Luksemburga ali z avtobusom s presedanjem v Münchenu. Za namestitev bodo priskrbeli večje šotore v kampu Gaalgebierg v katerih bo spalo več ljudi. Cena namestitve stane 5€. V to je vključena uporaba sanitarij v kampu, s seboj morate prinesti le spalno vrečo in kakšno podlago. Opozarjajo, da je septembra v Luksemburgu lahko že hladno in predlagajo, da s seboj prinesete tople spalne vreče. Svoj šotor lahko namestite zraven njihovih. V slučaju da niste ljubitelji kampiranja, imajo v Eschu tudi hostel in več hotelov. 

Točen program naj bi bil objavljen do konca aprila in se bo dopolnjeval, ko bodo vsi nastopi potrjeni. Več informacij najdete na njihovi uradni spletni strani.

Pripravil: vegan.si
Datum objave: 29.4.2018