Search
Close this search box.

Križarjenja za vegane: predstavitev dveh odličnih možnosti


Ob naglem porastu veganstva je povpraševanje po veganskih križarjenjih večje kot kdajkoli. Na srečo obstaja nekaj neverjetnih možnosti za rastlinska križarjenja, ki so hkrati dostopna in luksuzna.

Spoznate lahko enako-misleče vegane, uživate v preživljanju časa s sokrižarji ali pa se osredotočite na samostojno doživljanje dogodivščine. V nadaljevanju predstavljamo dve možnosti za križarjenje, kjer ponujajo veganske menije in veliko zabavnih aktivnosti, povezanih z rastlinskim načinom življenja. Kaj več bi si še lahko želeli?

 

novica_cruises-esther.jpg

“Esther the wonder pig” križarjenje

Predstavljajte si vegansko križarjenje na Karibe, od katerega gredo vsi prihodki zatočišču za živali, kot npr. pri križarjenju Esther the wonder pig cruise.

Verjetno ste že slišali za fantastično in zabavno Esther, senzacionalno ”čudežno” prašičjo gospodično, ki je ukradla srca milijonov. Steve Jenkins in Derek Walter sta v knjigi z naslovom Esther the Wonder Pig: Changing the World One Heart at a Time (slov. Čudežna prašička Esther: Spreminjanje sveta, eno srce naenkrat) popisala svoje divje in čudovito popotovanje, na katerem sta preoblikovala svoji življenji v dobrobit njuni kosmatinki. Gostila bosta udeležence križarjenja in na njem delovala kot predstavnika Esther. Njuno zatočišče za domače živali Happily ever Esther je registrirana dobrodelna ustanova v Kanadi in v ZDA, vsi prihodki od križarjenja bodo namenjeni njej.

Prvo križarjenje takšnega tipa je bilo marca leta 2017, drugo pa ima načrtovan odhod iz Tampe na Floridi 24. februarja 2018, prihod pa 3. marca. Križarka z imenom Karnevalski čudež gosti sedem-dnevno križarjenje, med katerim se bo ustavila v pristaniščih Belize, Grand Cayman, Mahogany Bay in Cozumel. Na tem križarjenju lahko najdete povsem veganski, prilagojen meni, ki ga je ”odobrila Esther.” Gostje so vabljeni tudi na zabave na plažah, projekcije filmov in razna srečanja z gostujočimi predavatelji, če omenimo le nekatere izmed možnih aktivnosti. Seveda lahko počnete kar si poželite in užijete takšno križarjenje, kot zanima vas.

 

novica_cruises-martinique.jpg

Holistične počitnice na morju

Predstavljajte si naslednje: 10-dnevno križarjenje po vzhodnih Karibih, na katerem lahko uživate v bujnih tropskih pristaniščih, uživate izvrstno vegansko hrano in se napajate ob modrosti vodilnih strokovnjakov za naravno zdravje in holistični življenjski slog.

Holistične počitnice na morju (orig. Holistic Holiday at Sea) ponujajo vse to in še več za vaše telo, um in dušo. Gre za pionirsko vegansko križarjenje, ki pluje vsako leto že desetletje in pol. Križarka bo iz Miamija na Floridi izplula 15. in se vrnila 25. februarja 2018. V desetih dneh bo zaplula v številna pristanišča kot so St. John’s v Antigui in Barbudi, Basseterre v St. Kitts in Nevis, Fort de France na Martinique, Philipsburg na St. Maartenu, Road Town, Tortola na Britanskih deviških otokih ter v Freeport na Bahamih.

Prevoz vam bo ponudila MSC Divina, italijanska luksuzna križarka, vaš gostitelj pa bo Sandy Pukel, znan advokat in voditelj zdravega življenjskega sloga. Sandy in partner John Belleme to popularno križarjenje in pripadajoče dogodke organizirata že leta, v 2018 bodo tako praznovali 15. obletnico prvega odhoda. Na križarjenju je na voljo več kot 150 predavanj in delavnic (vsa so všteta v ceno izleta), spa, učne ure joge in meditacije, kuharski tečaji in še veliko več. Več si lahko preberete na njihovi spletni strani.

 

 

Povzeto po: Plant-Based Cruises: A Look at 2 Awesome Options for Vegans On The High Seas
Prevod: Monika Lavrič

Deli stran: