Dobrodelni 1% dohodnine vas nič ne stane, nam pa ogromno pomeni

Glede 1% dohodnine se lahko odločite, če ga želite nameniti dobrodelni organizaciji s statusom v javno dobro (ali pa ga prepustite državi). Ker pri razporejanju državnega proračuna živali običajno ne pridejo “na vrsto”, se zato priporočamo, da vsaj ta 1% namenite nam ter s tem omogočite nadaljnje izvajanje projektov (Veganski izziv, Vegafest, Veganska prehrana v vzgojno-izobraževalnih ustanovah, informativne stojnice, prenova www.vegan.si, izdaja novih izobraževalnih materialov, ipd.).

Zahtevo za namenitev dohodnine je potrebno oddati do 31. decembra 2021.

Obrazec najdete na http://vegan.si/files/7916/1890/1609/Dohodnina_2021.pdf

 

Podatki, ki jih boste potrebovali pri izpolnjevanju obrazca:

Slovensko vegansko društvo, Berčičeva 6a, 1000 Ljubljana

Davčna številka: 26473364

 

Navodila 

- Zahtevo za namenitev dohodnine izpolnite in jo po pošti pošljete na pristojni Finančni urad.

- Če ne veste, kateri finančni urad je pristojen za vas, lahko obrazec pošljite na naš naslov (Slovensko vegansko društvo, Berčičeva 6a, 1000 Ljubljana), mi pa ga bomo posredovali na pravi naslov.

- Če imate digitalno potrdilo, lahko zahtevo za namenitev dohodnine oddate preko portala eDavki

- Če potrebujete pomoč ali dodatne informacije v zvezi z izpolnjevanjem obrazca, nam pišite na info@vegan.si. Vse donacije bodo uporabljene za izvajanje projektov društva.

- V kolikor niste prepričani, ali ste nam 1% dohodnine že namenili, lahko to preverite pri pristojnem Finančnem uradu ali pa obrazec ponovno oddate.