Dobrodelni 1% dohodnine vas nič ne stane, nam pa ogromno pomeni

Glede 1% dohodnine se lahko odločite, če ga želite nameniti dobrodelni organizaciji s statusom v javno dobro (ali pa ga prepustite državi). Ker pri razporejanju državnega proračuna živali običajno ne pridejo “na vrsto”, se zato priporočamo, da vsaj ta 1% namenite nam ter s tem omogočite nadaljnje izvajanje projektov (Veganski izziv, Vegafest, Veganska prehrana v vzgojno-izobraževalnih ustanovah, informativne stojnice, prenova www.vegan.si, izdaja novih izobraževalnih materialov, ipd.).

Zahtevo za namenitev dohodnine je potrebno oddati do 31. decembra 2023.

Obrazec najdete na POVEZAVI.

 

Podatki, ki jih boste potrebovali pri izpolnjevanju obrazca:

Slovensko vegansko društvo, Berčičeva 6a, 1000 Ljubljana

Davčna številka: 26473364

 

Navodila 

- Zahtevo za namenitev dohodnine izpolnite in jo po pošti pošljete na pristojni Finančni urad.

- Če ne veste, kateri finančni urad je pristojen za vas, lahko obrazec pošljite na naš naslov (Slovensko vegansko društvo, Berčičeva 6a, 1000 Ljubljana), mi pa ga bomo posredovali na pravi naslov.

- Če imate digitalno potrdilo, lahko zahtevo za namenitev dohodnine oddate preko portala eDavki

- Če potrebujete pomoč ali dodatne informacije v zvezi z izpolnjevanjem obrazca, nam pišite na info@vegan.si. Vse donacije bodo uporabljene za izvajanje projektov društva.

- V kolikor niste prepričani, ali ste nam 1% dohodnine že namenili, lahko to preverite pri pristojnem Finančnem uradu ali pa obrazec ponovno oddate.

 

Zahtevo lahko pošljete tudi preko spodnjega obrazca