Zaključni dogodek 30-dnevnega enostavnega veganskega izziva

V ponedeljek, 15. aprila, se je na Linhartovi cesti 13 v Ljubljani odvil zaključni dogodek 30-dnevnega enostavnega veganskega izziva, na katerem smo izžrebali 3 zmagovalce izziva. Za nagrade so se potegovali vsi tisti, ki ob prijavi še niso bili vegani, in so hkrati uspešno opravili izziv. Med prisotne na dogodku smo podelili tudi obilico dodatnih nagrad, ki so jih prispevali naši sponzorji. Nastopili so tudi Ivan Soče, Mladen Krsnik, Milan Mrđenović in Jadranka Juras, ki so delili svoja znanja in izkušnje. Na koncu so se prisotni okrepčali z vegansko hrano, ki so jo prav tako pripravili sponzorji dogodka. Utrinke z dogodka si lahko ogledate v galeriji slik.

EVI-15april2013-predavanje-Ivan-Soce.jpg

 

Rezultati nagradnega žrebanja in statistika izziva:

 1. nagrado, bon za Loving Hut, je prejela Mojca Vek, 2. nagrado, košarico veganskih prehranskih izdelkov, smo podelili Evi Kovač, dobitnica 3. nagrade, košarice veganskih kozmetičnih izdelkov, pa je bila Tadeja Vőrőš. Iskrene čestitke vsem nagrajenkam!

Zaključni vprašalnik izziva je izpolnilo 154 udeležencev izziva, od tega je bilo 19 ljudi neuspešnih in 135 uspešnih. Od 135 uspešnih je bilo 16 udeležencev takšnih, ki so ob prijavi bili vegani, 119 pa jih ni bilo veganov in so se posledično potegovali za 3 glavne nagrade.

 119 udeležencev, ki pred prijavo ni bilo veganov, so je torej en mesec držalo veganske prehrane. Pred začetkom izziva so bili:

·        vsejedi (30 udeležencev)

·        ribojedi (17 udeležencev)

·        lakto-ovo vegetarijanci (56 udeležencev)

·        lakto vegetarijanci (11 udeležencev)

·        ostali (drug tip prehranjevanja, ki ga ni bilo mogoče uvrstiti v zgornje tipe prehranjevanja, 5 udeležencev)

 

Od 119 udeležencev, ki prej niso bili vegani, jih 96 trdi, da bodo še naprej ostali vegani, nekateri ostali pa so se odločili, da bodo zdaj vegetarijanci (prej so bili vsejedi) ali pa so se odločili, da bodo svojo prehrano kako drugače približali veganstvu.


sponzorji_novica.jpg