Veganka postala Pomurka leta

4.jpg

 

Mirjana Mulec je na podlagi množičnega telefonskega, SMS in časopisnega glasovanja, ki je potekalo v decembru, postala Pomurka leta 2016. Kot aktivna članica Društva za zaščito živali Pomurja, srčna veganska aktivistka in soustvarjalka Fridine domače kuhinje vsakodnevno dela pomembne razlike v življenju vseh živali. Z zgodbami posameznih rešenih živali, katerih življenja so večini nevidna, daje ljudem možnost pogleda na svet skozi njihove oči. Tako dobijo ljudje vzpodbudo k ponovnem ovrednotenju svojega odnosa do živali in življenja brez njihovega izkoriščanja. Zelo smo hvaležni in ponosni, da Mirjana tako uspešno širi glas živali.

Mirjana nam pošilja nekaj besed: »Sporočam vsem, da poslušate svoje srce, naj vam ne bo nerodno biti glas živali. Naj vam ne bo nerodno pomagati in povedati resnico, povedati, kaj se dogaja za skritimi zidovi, kjer se izkoriščajo živali za naše potrebe (tako za hrano, oblačila, kozmetiko, za zabavo, lov ...). Če mi ne bomo njihovi advokati, kdo pa bo?
Bodite sočutni do ljudi, pomagajte jim, če potrebujejo vašo pomoč. Če jim ne morate, jim vsaj ne škodujte. Podarite jim prijazno besedo, nasmeh. To zdravi. Verjemite, da se dobro vedno vrača z dobrim in seveda slabo s slabim. Bodite skrbni do vseh in do vsega, saj si z ljudmi, živalmi in naravo delimo ta planet. Vsi smo ENO!
Jejte hrano rastlinskega izvora, ki je prijazna do vašega zdravja, Zemlje in seveda do živali.«

Več o njenem delovanju si lahko preberete v spodnjem intervjuju, ki je bil objavljen v Vestniku. Avtorica članka, je Vida Toš, avtorica fotografije iz članka pa Nataša Juhnov.

 

Vir slike: Fridina domača kuhinja
Objavil: vegan.si
Objavljeno: 31.1.2017