Veganka postala državna prvakinja v gorskih tekih!

novica-ana-cufer.jpg

 

Minulo nedeljo, 29. maja, je v Gorah nad Idrijo potekalo državno prvenstvo v gorskih tekih, kjer si je v ženski kategoriji zmago pritekla veganka Ana Čufer.

Tek je štel tudi kot izbirna tekma za letošnje evropsko prvenstvo, ki bo v začetku julija potekalo v sosednji Italiji. Ana je 6,3 km dolgo progo pretekla v času 28:53 in prepričljivo »pometla« s konkurenco v ženski kategoriji. Zaupala nam je, da so se ji rezultati močno izboljšali, odkar je veganka.

Po nedeljski tekmi nam je povedala: »Na tekmo sem prišla dobro pripravljena, vendar zmage vseeno nisem pričakovala. Odtekla sem pametno, s svojim ritmom, tako da mi je na koncu ostalo ravno dovolj moči za zmago. Rezultat me je prijetno presenetil, saj nisem vedela, da sem sposobna tako dobro odteči. Je pa tudi res, da ni vse v nogah, ampak je tudi veliko v glavi, tako da se zahvaljujem tudi vsem, ki so me med tekmo bodrili. Sedaj pa sem z mislimi že na svetovnem prvenstvu v gorskem maratonu, ki ga že nestrpno pričakujem in upam, da bom lahko tudi tam dala vse od sebe ne glede na končen rezultat.«

Naj samo kot zanimivost omenimo še to, da je bila Ana najhitrejša tudi na 23. Študentskem teku na Ljubljanski grad, ki je potekal v torek, 31. maja.

Ani seveda ob vseh izjemnih dosežkih iskreno čestitamo in ji želimo veliko uspehov tudi na prihajajočem svetovnem prvenstvu!

 

Napisal: Davor Travnikar
Foto: Gregor Lapajne & Samo Mervar

Objavljeno: 2. junij 2016