Veganizer pomaga restavracijam pri prehodu na vegansko ponudbo

novica_veganizer_pecat.jpg

 

Ste si kdaj želeli, da bi vaša najljubša neveganska restavracija prešla na popolnoma vegansko ponudbo? V takšnih trenutkih je potrebno poklicati Veganizerja oz. Kiki Adami.

Svetovalka iz New Yorka, ZDA, pomaga okrepčevalnicam poveganiti njihove menije že od leta 2013, pred kratkim pa se je začelo podjetje pospešeno širiti po ZDA, Avstraliji, Kanadi in Izraelu. Adami že za letos načrtuje sodelovanje z več kot 50 restavracijami v petih mestih.

novica_veganizer.pngRastlinojeda podjetnica je začela svojo podjetniško pot ''po nesreči'', po tem ko je leta 2013 poveganila restavracijo svojega fanta, ki je bila ponujala jedi po načelu paleo diete . ''Investitorji so me tožili zaradi veganizacije in tožba je zaprla restavracijo,'' je povedala za Latest Vegan News. ''Kot v nekakšnem dejanju upora zoper njih sem dva meseca kasneje poveganila naslednjo restavracijo (Cabalito). Trenutek razsvetljenja sem doživela, ko sem videla, da je vrsta ljudi, ki so želeli v restavracijo, segala še skozi vrata.'' In tako se je rodil Veganizer NYC.

Adami tudi redno opravlja svetovanja in ima dolg seznam strank, ki so se odločile za delno ali popolno veganizacijo restavracij. Veganizer sodeluje tudi s šolami, jedilnicami, domovi za starejše in drugimi institucijami, ki želijo spremeniti svojo ponudbo.

Seveda pot do sem ni bila vedno gladka. ''Ali zmagujem ali pa se učim,'' pravi Adami. ''V zadnjem letu sem doživela več porazov. Vendar v tem trenutku obvladujemo vse podrobnosti. Največja sprememba je naša širitev. Več časa porabim za izobraževanje drugih sektorskih vodij Veganizerja in za zagon novih sekcij kot pa za delo na svoji newyorški sekciji. Pravzaprav iščem nekoga, ki bi prevzel ta del, da bi se sama lahko osredotočila na širitev podjetja.''

Poleg svoje mednarodne širitve je podjetje pred kratkim začelo prvi program certificiranja takšne vrste. To bo omogočilo veganom, da v vsejedih restavracijah spremenijo ponudbo in povpraševanje,'' pravi Adami. ''V tem trenutku se veliko vsejedih lokalov ne zaveda, da je povpraševanje izredno veliko, saj ljudje, ki ga ustvarjajo, sploh ne stopijo skozi njihova vrata. Takšen logotip na njihovem meniju ustvarja transparentnost.''

Očitno je, da Veganizer pomaga vsejedcem videti koristi v veganskih obrokih – to je pomembna lekcija v času, ko se vedno več ljudi odloča za rastlinsko prehrano.

Vir: http://latestvegannews.com/veganizer-helping-restaurants-across-globe-go-vegan/
Vir slike: http://www.veganizernyc.com/
Prevod in priredba: Monika Lavrič
Datum objave: 26.3.2017