Vegafest je presegel vsa pričakovanja!

novicka-vegafest-2016-1.jpg


To soboto so Pogačarjev trg preplavili radovedneži, ki jih je zanimalo, kaj v resnici pomeni beseda vegan. Tam se je namreč odvijal festival veganstva in trajnostnega načina življenja - Vegafest. Pred stojnicami s hrano so se vile dolge vrste ljudi, obiskovalci so z bučnim aplavzom pozdravljali vsak nastop na odru, predavalnica na stopničkah je bila premajhna za vse, ki so hoteli poslušati predavatelje. Mimoidoči so si začudeno ogledovali bogato vegansko izložbo, otroci so se lahko zabavali na otroški delavnici, štirinožni prijatelji pa so se okrepčali v pasjem kotičku.

Zjutraj se je začelo z delavnico joge, nadaljevalo s predavanjem Jadranke Juras o našem odnosu do živali, potem pa sta vse obrnila na glavo akrobata Flipping Art. Veganski športniki so razbijali stereotipe o pomanjkljivostih veganske prehrane, enako pa je na podlagi znanstvenih raziskav v svojem predavanju prikazal mag. Marko Čenčur. Vmes je na prizorišče priteklo 51 veganov, ki so pred tem sodelovali na teku trojk, za tem pa je Andrej Težak – Tešky obiskovalce izzval k tekmovanju v jedenju banan – zmagovalec jih je pokončal 17!

Nadaljevalo se je v kulinaričnem razpoloženju z izborom Naj jedi Vegafesta 2016, ki ga je vodila Jasmina Kandorfer. Med sedmimi jedmi je zmagal slasten veganski burger Organic Garden. O smislu življenja in o smiselnih življenjskih odločitvah je v predavalnici razpravljal Miloš Židanik, dr. psihiater, Felix Hnat pa je predstavil avstrijski veganski »trend«. Zvečer je oder zavzel hrvaški repar IFEEL, festival pa je zaključila glasbena skupina The sound of Tofu.

Vegafest so v celoti organizirali prostovoljci Slovenskega veganskega društva z namenom, da predstavijo veganstvo širši množici in po odzivih sodeč, so bili pri tem uspešni. Zgodba Vegafesta se nadaljuje prihodnje leto...

 

novicka-vegafest-2016-2.jpg

novicka-vegafest-2016-3.jpg

novicka-vegafest-2016-4.jpg

novicka-vegafest-2016-5.jpgSlovensko vegansko društvo se najlepše zahvaljuje vsem prostovoljcem, nastopajočim, podpornikom in sponzorjem, ki so omogočili, da je Vegafest uspel. Posebna zahvala gre Maxxaudiu za neprecenljivo pomoč pri izvedbi programa z odrom, ozvočenjem in tehnikom, ki je cel dan bdel nad dogodkom, Društvu Paviljon za "infrastrukturo" in podjetju LPT za zaupanje, da lahko Vegafest napolni Pogačarjev trg.

novicka-vegafest-16-sponzorji2.jpg


Fotogalerija 1

Fotogalerija 2

Fotogalerija 3


Objavljeno: 12. maj 2016