»Ultra« Ula pretekla 133,4km!

novica-ula-balaton.jpg

 

Kot smo napisali v eni naših prejšnjih novičk, se je v soboto, 28. maja, zgodaj zjutraj na Madžarskem pričel tradicionalni Ultrabalaton. Šlo je za enega najtežjih vzdržljivostnih tekov v Evropi, saj je bilo pred tekmovalci kar 221km neprekinjenega teka okoli Blatnega jezera. Vremenske razmere so bile letos zelo zahtevne, saj je žgoče sonce skozi cel dan oviralo tekače na progi, asfaltna podlaga pa je dodatno doprinesla k predčasni utrujenosti, žuljem in težkim nogam tekačev.

Ula Kupec je na svojem prvem Ultrabalatonu zmogla neprekinjeno preteči 133,4km. Za lažjo predstavo naj povemo, da je to podobno razdalji od Ljubljane do Ptuja in še malo naprej – in predstavljajte si, da to razdaljo neprekinjeno pretečete po žgočem soncu. Ulo je na kolesu spremljal in bodril tudi njej fant Blaž Brečko, ki je bil zadolžen tudi za redno obveščanje preko družabnih omrežjih o tem, kako gre Uli na progi.

Ker se zavedamo, koliko poguma, truda, treninga, napora, žuljev ter raznega odpovedovanja tem in onem je potrebno, da lahko nekdo neprekinjeno preteče tolikšno razdaljo, smo seveda na Ulo zelo ponosni in ji želimo čim hitrejšo regeneracijo ter mnogo uspehov na njeni nadaljnji športni poti.

Vabimo vas, da si preberete tudi Ulin komentar glede Ultrabalatona 2016: https://ulakupec.wordpress.com/2016/05/31/ultrabalaton-2016/

Prepričani smo, da je pred »ultra« Ulo še mnogo odmevnih tekaških podvigov!

Naj pa dopišemo, da je bil za tek na Ultrabalatonu prijavljen tudi vzdržljivostni tekač in vegan Jan Karo, a mu je nepričakovana poškodba ahilove tetive v zadnjem trenutku preprečila nastop. Seveda tudi Janu želimo čim hitrejše okrevanje ter uspešen povratek nazaj k treningom in tekmam!

 

 

 

Napisal: Davor Travnikar
Objavljeno: 1. junij 2016