Savdski princ proti fosilnim gorivom

 

novica_princ_khaled.jpg

 

Savdski princ Khaled bin Alwaleed, sin ekstremno bogatega člana savdske kraljeve družine in poslovneža, Alwaleeda bin Talal bin Abdulaziz al Sauda, svoj vpliv izkorišča za veganski aktivizem ter za doseganje širših družbenih sprememb v svoji državi.

Princ je živel razkošno življenje, hodil je na eksotična lovska potovanja, nato pa se je na enem od takih potovanj zavedel, kako strahopetno dejanje je to in se je nemudoma odločil za prehod na veganski način življenja. To ga je spodbudilo tudi k temu, da je temeljito premislil o svojem dotedanjem življenjskem slogu in se odločil za spremembo.

Veliko svojega časa in tudi denarja posveča spreminjanju vloge, ki jo Savdska Arabija igra pri podnebnih spremembah in sicer se je osredotočil predvsem na vlogo fosilnih goriv, ki so za državo najpomembnejši vir dohodka. Princ upa, da bo lahko to spremenil, zato je milijone investiral v elektrarno na sončne celice v upanju, da bo čista energija lahko nekoč popolnoma zamenjala fosilna goriva. Pri teh prizadevanjih pa ni sam, pridružuje se mu namreč tudi njegov oče, ki prav tako svoj denar vlaga v proizvodnjo čiste energije.

Pripravila: Lučka Sinčič
Vir: www.onegreeplanet.org 
Vir slike: Elizabeth McSheffrey, www.nationalobserver.com

Datum objave: 31.3.2017