Search
Close this search box.

Predstavitev knjige: Rešite se zasvojenosti s hrano

V knjigi Rešite se zasvojenosti s hrano nam zdravnik in priznani medicinski strokovnjak dr. Neal Barnard razkriva skriti vzrok za našo zasvojenost z nezdravo hrano. Razloži nam namreč, da brzdanje našega neustavljivega hlepenja po čokoladi, piškotih, čipsu, siru, mesu in drugi nezdravi hrani ni povezano z močjo volje ali psihologijo, ampak z biokemičnimi procesi v našem telesu.

Na podlagi avtorjevih raziskav in raziskav drugih vodilnih raziskovalcev na večjih univerzah nam knjiga razkriva, s kakšno prehrano in spremembami v življenju lahko odpravimo ta nezdrava hlepenja. Namenjena je vsem, ki želijo shujšati, znižati holesterol, imeti več energije in končno prevzeti nadzor nad svojim zdravjem.

S pomočjo vsakodnevnih primerov, vprašalnikov in praktičnih nasvetov nam avtor razkrije:

– osupljive nove uvide v kemične razloge za naše hlepenje,

– sedem enostavnih korakov, s katerimi obrzdamo naše hlepenje in ukrotimo svoj apetit,

– informacije o hlepenju otrok po sladkorju in nasvete, kako ga odpraviti,

– tritedenski načrt za uspešen začetek,

– sto okusnih veganskih receptov, s katerimi se bo naše telo osvobodilo začaranega kroga zasvojenosti z nezdravo hrano in nam pomagalo na poti do izgube telesne teže, boljšega zdravja in boljšega počutja.

 

O avtorju

Dr. Neal Barnard je ustanovitelj in predsednik Zdravniškega odbora za odgovorno medicino, nepridobitne organizacije s sedežem v Washingtonu. Namen odbora je promovirati preventivno medicino, pravilno prehrano in višje standarde v raziskovanju. V prostorih v Washingtonu opravljamo raziskave učinkov prehrane na različne zdravstvene težave.

Njegove raziskave so objavljene v revijah Scientific American in American Journal of Cardiology ter v drugih pomembnih publikacijah. Dr. Barnard je napisal več kot deset knjig, med drugim Foods That Fight Pain in Food for Life, Power Foods for the Brain, Dr. Neal Barnard’s Program for Reversing Diabetes, The Cancer Survivor’s Guide. Pogosto predava po vsej državi, sicer pa je izredni profesor na medicinski fakulteti George Washington v Washingtonu D.C., kjer tudi živi.

O knjigi so povedali

»Dr. Neal Barnard je briljanten vizionar, eden vodilnih pionirjev v izobraževanju javnosti o zdravilni moči diete in prehrane.« dr. Dean Ornish, avtor knjige Eat More, Weigh Lass

»Končno imamo knjigo, ki pojasni, zakaj so nekatera živila tako zasvojljiva, in natančno svetuje, kaj storiti glede tega. Medicinsko utemeljene smernice, vzorčni jedilniki in čudoviti recepti vam bodo pomagali preseči zasvojenost s hrano, okrepiti zdravje in znova vzeti življenje v svoje roke.« dr. John J. Pippin, član ameriškega kardiološkega kolegija in predstojnik kardiovaskularnega oddelka klinike Cooper

»Ta neverjetno praktična knjiga prikaže enostavne in preverjene načine, kako se rešimo nadležnih prehranjevalnih navad. Razkrije tudi presenetljiva dejstva o tem, kako nas prehranski izdelki zasvojijo. Večina bralcev ne bi nikoli posumila na kaj takšnega. Obvezno čtivo za vsakogar, ki jé, in želi biti zdrav.« dr. Hans A. Diehl, vodja projekta za zdravje koronarnih arterij in predsednik inštituta Lifestyle Medicine

»Rešite se zasvojenosti s hrano je delo odličnega zdravnika in raziskovalca ter temelji na tehtnih raziskavah. Knjiga se direktno loti enega najbolj kritičnih prehranskih problemov današnjega sveta: ne pove le, kaj naj bi jedli, ampak tudi, kako se lahko osvobodimo navad, ki slabijo zdravje premnogih ljudi. S slastnimi in vabljivimi jedilniki in recepti bo ta knjiga pomembno vplivala na naše zdravje.« dr. Henry J. Heimlich, Heimlichov inštitut bolnišnice Deaconess

Knjiga Rešite se zasvojenosti s hrano je leta 2013 izšla pri založbi Planet. Kupite jo lahko v spletni trgovini Slovenskega veganskega društva oziroma na stojnici katerih od dogodkov, na katerih se društvo predstavlja. Knjigo si lahko sposodite tudi v večini slovenskih knjižnic.

Viri:

/novice/izsla-je-knjiga-dr-barnarda-resite-se-zasvojenosti-s-hrano/

http://www.pcrm.org/shop/byNealBarnard/breaking-the-food-seduction

Deli stran: