Predpustna veganska zabava v Kopru

vegafriday-koper-13-2-15-header.jpg

Spletni portal Pes moj prijatelj in Slovensko vegansko društvo sta minuli petek v Kopru že tretjič zapored pripravila vegansko srečanje. Tokrat v prostorih Pine na Kidričevi ulici, kjer se je zbralo večje število veganov, prišli pa so tudi posamezniki, ki takšen način življenja šele spoznavajo. "Veganstvo ni dieta ali le oblika prehranjevanja, gre za življenjsko odločitev oziroma če želite, politično gibanje," je povedala glavna gostja Jadranka Juras. Prepričana je, da so ljudje čedalje bolj osveščeni, saj je v digitalni dobi možnosti informiranja res veliko.

Predavanju z naslovom "Naš odnos do živali in veganstvo", ki ga je Jadranka vodila, je sledilo prijetno druženje in predvsem okušanje hrane. "Tokrat smo obiskovalcem ponudili odlične sadne sokove in pice z veganskim sirom, ki so jih pripravili v portoroški piceriji Rustika. Ker je bila to predpustna zabava, pa niso manjkali niti veganski krofi, ki so jih spekli pridni prostovoljci veganskega društva," pove urednik portala Pes moj prijatelj, Tilen Pajek.

Zadovoljnega obraza je pred obiskovalce stopil tudi sam predsednik društva, Dani Sušnik, ki se vedno rad vrne na Obalo, še posebej če tam pripravijo uspešno srečanje. "Super je bilo. Všeč mi je, ker pridejo ljudje, ki še niso vegani in se s tem šele spoznavajo. Nekateri pridejo zaradi zdravja, drugi zaradi etike. Skupna točka pa je zagotovo ljubezen do živali in to nas druži," je ob zaključku poudaril Sušnik. Čeprav mnogi vegane označijo kot "posebneže", so dokazali, da so izredno družabni ljudje. Če sklepamo po količini brezplačno pripravljene prehrane, pa tudi izredno gostoljubni. Zato bo naslednje vegansko srečanje morda dobra priložnost, da spoznate njihov svet poln okusov in dobre volje.

 

Objavljen na: www.pesmojprijatelj.si/clanek/predpustna-veganska-zabava-navdusila

 

O dogodku je poročal tudi TV Koper - Capodistria

 

Fotogalerija na Facebooku

vegafriday-koper-13-2-15-5.jpg

vegafriday-koper-13-2-15-4.jpg

vegafriday-koper-13-2-15-3.jpg

vegafriday-koper-13-2-15-2.jpg

vegafriday-koper-13-2-15-1.jpg

Objavljeno: 18. februar 2015