Na farmo po krzno, domov s hišnim ljubljenčkom

novica_krzno_ljubljencek.jpg

Natalia Gaintseva iz Rusije je dokaz, da lahko vsak od nas spremeni svoj pogled na oblačila iz krzna in živalskih kož. Natalia se je na krznarsko farmo odpravila z namenom, da bi izbrala krzno za svoj novi plašč. A namesto tega, se je domov vrnila s hišnim ljubljenčkom.

Ko je prišla na farmo in videla tamkajšnje živali je spoznala, da noče, da bi živali umirale zato, da bo ona dobro videti. Ko je zagledala lisičko, kako se skriva v kotu kletke, jo je spreletelo sočutje in ni si mogla predstavljati, da bi oblekla oblačilo, ki bi bilo izdelano iz nje. Majhna, lepa črna lisička jo je popolnoma osvojila. Natalia je povedala, da so bili njen mož in prijatelji zmedeni, ko so izvedeli, da je posvojila žival, ki jo je pred tem nameravala obleči.

"Nikdar več ne bi oblekla krzna! Sploh ne zdaj, ko sem videla vse te živali še žive. Številne ženske tega ne vedo in zato kupujejo oblačila, zaradi katerih umre na milijone živali!" Ko je Natalia izvedela, da je bila njena lisička že zelo zgodaj ločena od matere in pripeljana na farmo ji je obljubila, da se ne bo nikdar ločila od nje.

 

Več o ravnanju z živalmi na krznarskih farmah si preberite na: http://vegan.si/za-zivali/zivali-izkoriscane-za-oblacila/krzno/

 

Vir: http://www.zivotinje.rs/vestiStrana.php?id=10703&name=otisla-na-farmu-da-izabere-krzno-za-bundu%2C-a-kuci-dosla-sa-ljubimcem-foto&tip=vesti#

Prevedla in priredila: Katja Kristan

Objavljeno: 2. december 2014